SVI ĆE LUDETI ZA NJIM KADA ZAVRŠI KARIJERU: Bivšem britanskom teniseru se ne dopada kakav tretman Đoković ima u Londonu!
Foto: Profimedia

kritike

SVI ĆE LUDETI ZA NJIM KADA ZAVRŠI KARIJERU: Bivšem britanskom teniseru se ne dopada kakav tretman Đoković ima u Londonu!

Tenis -

Džon Lojd, bivši britanski teniser koji radi radi kao komentator na BBC, smatra da poblika na Vimbldonu proteklih godina nije pokazivala dovoljno poštovanja prema srpskom teniseru Novaku Đokoviću.

"To je bizarna priča. Nažalost, on je u ovoj eri sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom, a tu je i Endi Marej koji je malo ispod te ekipe. Svi su oni sjajni igrači, ali oni imaju popularnost kod navijača i kod novinara koju Novak nema i zaista dobija jako loš tretman od te dve strane", kaže Lojd.

Britanac je ubeđen da će se to promeniti kada Novak završi karijeru.

"On je jedan od onih igrača, a među njih bih ubrojao i Džimija Konorsa, koje su tretirali daleko bolje pošto bi se vratili. Kada uđu na stadion kao komentatori ili se samo pojave na tribinama, ljudi polude. U stilu, 'nisam bio tvoj navijač, ali sada cenim činjenicu da si bio sjajan u svoje vreme', i onda se pojavljuje ta ljubav", kaže Lojd i dodaje:

"Mislim da će i sa Novakom biti tako i da će se ta ljubav ispoljiti kada završi karijeru ili kada budu osetili da je to poslednja sezona koju igra, svi će ludeti za njim. To je priroda zveri".

Podsetimo, Novak danas od 14.30 započinje pohod na titulu na Vimbldonu. Njegov prvi rival je Sun Vu Kvon.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track