ŠOK! LEKARI GA RASKRINKALI! Da je Nadal BOLESTAN kao što kaže ne bi mogao da udara lopticu duže od seta!
Foto: EPA/Andy Rain

FOLIRANT?!

ŠOK! LEKARI GA RASKRINKALI! Da je Nadal BOLESTAN kao što kaže ne bi mogao da udara lopticu duže od seta!

Tenis -

Šokantan razgovor sa nemačkim lekarima bacio je potpuno drugačiju senku na zdravstveno stanje Rafaela Nadala

Španskom teniseru je na početku karijere dijagnostifikovan Miler-Vajsov sindrom, a posebno je probleme imao između prošle i aktuelne sezone.

On je Rolan Garos osvojio sa umrtvljenim živcem u stopalu leve noge, dok je potom išao na tretman koji bi mu trajno umrtvio živac. Svi na aktuelnom Vimbldonu pričaju o povredi Rafaela Nadala.

Svi gledaju u njegovo stopalo leve noge i čekaju da vidi dokle će izdržati. Nadal se na to ne obazire i stalno nagoveštava da bi svaki turnir mogao da mu bude poslednji i da sve zavisi od povređenog stopala koje ga muči godinama.

Posle osvojenog Rolan Garosa rekao je kako bi radije voleo novo stopalo nego novu Grend slem titulu.

Rafael Nadal
foto: Profimedia

Novinar Zidojče cajtunga Verner Bartens je razgovarao sa nemačkim ortopedima koji su skeptični po pitanju dijagnoze Rafaela Nadala. On navodno ima Miler-Vajsov sindrom.

"Ta bolest i vrhunski sport ne mogu da idu jedno sa drugim. Ne mislim da ima nekrozu (umrtvljenje) kosti, jer ta bolest napreduje i teško je baviti se vrhunskim sportom više sati", kažu ortopedi za nemački list, a prenosi "Sport klub".

Doktor Šiltenhof smatra da bi bila potrebna velika doza lekova protiv bolova kako bi u uzastopnim mečevima Rafa mogao da igra.

"Potrebna doza za toliki bol bi morala da bude ogromna i ne bi mogao da udara lopticu više i ne bi mogao da nastavi da igra duže od jednog seta. Teško mi je da verujem da ima strukturalnu štetu na nekoj kosti ako on stalno sebe izlaže neverovatnim naporima vrhunskog sportiste. Takođe Miler-Vajsov sindrom se dešava na obe strane stopala", dodao je lekar.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track