NAREDNI PROTIVNIK ĐOKOVIĆA JE NAJVEĆE IZNENAĐENJE NA VIMBLDONU: Evo šta on kaže o predstojećem meču i svojoj formi
Foto: EPA/KIERAN GALVIN

Holanđanin naredna prepreka

NAREDNI PROTIVNIK ĐOKOVIĆA JE NAJVEĆE IZNENAĐENJE NA VIMBLDONU: Evo šta on kaže o predstojećem meču i svojoj formi

Tenis -

Novo čudo svetskog tenisa zove se Tim Van Rijthoven.

Slavljen kao heroj po osvajanju domaćeg turnira na travi u holandskom Hertogenbošu početkom juna – a da je pritom prethodne nedelje ispao iz prve runde kvalifikacija na čelendžeru u Surbitonu – dvadesetpetogodišnjak iiz Rosendala briljira na Vimbldonu i stiče sve više simpatija u teniskom svetu iz dana u dan.

Njegov skor na tradicionalno najvažnijem turniru teniske sezone – koji mu, osim slave i novčane nagrade ove godine neće doneti i skok sa aktuelnog 104. mesta na ATP listi – je impresivan. Protivnike u prvom I trećem kolu – Delbonisa i Basilašvilija – dobio je u 3 seta, a jednog od najvećih servera današnjice Amerikanca Rajlja Opelku već u četiri, i to sa dva osvojena taj-brejka – što svedoči o kvalitetu njegovih servisa i riterna.

Nesumnjivo je da će, zbog svega prikazanog, i elana koji oseća u nastupima u Londonu – biti veoma opasan protivnik Novaku Đokoviću u četvrtom kolu u nedelju ili ponedeljak, za koga će naš as morati posebno dobro da se pripremi – a pogotovo imajući u vidu da je za njega potpuna igračka “nepoznanica”.

Zbog svega ovoga je bilo interesantno čuti šta je Tim imao da podeli sa svetskim medijima posle današnje ubedljive pobede protiv Basilašvilija u pogledu dosadašnjih nastupa i narednog meča:

“Servis mi funkcioniše sjajno. Pretrpeo sam tek nekoliko brejkova u poslednjih osam mečeva, i servis mi značajno pomaže da postavim svoju igru na željeni način. Uz to, volim da igram agresivno – uz česte forhende i korišćenje slajsova, što je prepoznato kao moćno oružje na travi”, kaže Tim, i nastavlja:

“U suštini – nisam ništa menjao u svojoj igri, mentalna priprema mi je potpuno ista, i verujem u ono što radim. Hertogenboš je za mene domaći turnir, i pozitivni odziv publike mi je svakako puno pomogao da osvojim titulu tamo. Naravno, srećan sam što ponavljam dobru igru i van granica svoje zemlje (smeh).”

Njegov naredni protivnik je Novak Đoković – i pretpostavka je da bi taj meč mogao da se igra na Centralnom terenu. Šta o tome misli igrač za koga teniski svet nije (najbolje) čuo do pre nekoliko nedelja?

“Pre početka turnira – za mene je bio san da igram protiv njega. Imati tu priliku – a čak možda i igrati taj meč na Centralnom terenu ili Terenu 1 je prelepo i magično! Moj stav je da u svaki meč ulazim sa namerom da ga dobijem – i meč protiv Đokovića sigurno neće biti izuzetak u tom smislu”, hrabri sebe Van Rijthoven pred “meč (dosadašnje) karijere”.

Ono što pred meč sa Novakom ide u korist izazivaču iz Holandije je navijački povik koji je omiljen među Vimbldonskom publikom – Kam on Tim! – koji se svojevremeno odnosio na domaćeg ljubimca Tima Henmana. “To je ipak važilo “malo pre” mog vremena, zar ne?” šali se na tu temu ovaj Tim. Šta god se bude dešavalo na tribinama Centralnog ili Terena 1 (najverovatnije “jedinice”, da bi I tamošnja publika mogla da uživa u bravurama šestostrukog osvajača turnira) za koji dan – Tim Van Rijhtoven će sigurno – pa bilo makar i na momente – prikazati zbog čega je ovo “njegovo vreme”, u nadi da će se njegov “nepoznati” izazov Novaku Đokoviću na tome i – okončati…

Vuk Brajović / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track