NEKA SE SPREMI MELBURN - ĐOKOVIĆ SE VRAĆA! Novak može da PUTUJE U AUSTRALIJU! Vlada donela odluku koja se tiče i Srbina
Foto: EPA

IDEMOOO

NEKA SE SPREMI MELBURN - ĐOKOVIĆ SE VRAĆA! Novak može da PUTUJE U AUSTRALIJU! Vlada donela odluku koja se tiče i Srbina

Tenis -

Odlična vest za Novaka Đokovića iz Australije!

Srpski teniser je početkom ove godine imao velike probleme u ovoj državi zbog vakcine i neprimanja iste, a nakon što su mu vlasti oduzele vizu i izbacile ga iz zemlje, rekao je da pored svega što je doživeo želi da se vrati u Melburn i ponovo zaigra na Australijan openu.

Australija je sada donela odluku koja znači da Đokovićev status neće biti prepreka pri ulasku u državu.

Od 6. jula strani državljani više neće morati da prijave status vakcinacije protiv korona virusa.

Ministar zdravlja Australije Mark Batler rekao je da će izmena Zakona o biološkoj bezbednosti stupiti na snagu u sredu 6. jula, a zasnovana je na savetu glavnog medicinskog službenika Pola Kelija.

Ovo znači da će strani državljani moći da putuju u Australiju iako nisu vakcinisani, što do sada nije bio slučaj. To bi trebalo da znači i da će Novak Đoković moći normalno da putuje u Australiju početkom 2023. godine, kada se bude očekivao njegov povratak na Australijan openu.

Ono što i dalje predstavlja problem jeste trogodišnja zabrana ulaska u Australiju koja može da bude ukinuta u slučaju rekordera Australijan opena.

Đoković je deportacijom automatski dobio trogodišnju zabranu, međutim, već su stigle najave da bi do ukidanja iste moglo da dođe, a Novak i njegovi navijači se svakako nadaju da će se to zaista i desiti.

Prema australijskom zakonu, svako ko je proteran iz zemlje na tri godine nakon negativne odluke prema članu 133C(3), može da podnese zahtev za izuzeće pod "ubedljivim" ili "saosećajnim" okolnostima.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track