HITNO MI JE POTREBNA ČAŠA VINA! Kirjosa ne brine povreda nego ŽEĐ!
Foto: EPA/Kieran Galvin

VIMBLDON

HITNO MI JE POTREBNA ČAŠA VINA! Kirjosa ne brine povreda nego ŽEĐ!

Tenis -

Kontroverzni Australijanac Nik Kirjos plasirao u četvrfinale Vimbldona

On je savladao Amerikanca Brendana Nakašimu u pet setova i zakazao duel protiv Čileanca Kristijana Garina u kom će biti blagi favorit za plasman u polufinale.

"Pohvale Brendonu, veoma je mlad, imao je odličnu nedelju i sjajan je teniser". Nije ovo bio moj najbolji performans, ali sam veoma srećan što idem dalje. Publika je bila neverovatna i hvala vam za svu podršku koju mi pružate", dodao je Australijanac.

Nik Kirjos, Vimbldon
foto: EPA/TOLGA AKMEN

Kirjos je povredio desno rame tokom meča.

"Igrao sam mnogo mečeva, mnogo tenisa u prethodnom periodu i verovatno je to uzelo danak. U četvrtom setu mi je pravio velike probleme. Ušli smo u peti, a ja nikada na Vimbldonu nisam izgubio meč u pet setova. To mi je bilo u glavi i na kraju je najbitnije da sam prošao dalje".

Kirjos je mislio da će u četvrtfinalu igrati protiv sunarodnika i velikog prijatelja Aleksa De Minora, ali je on prokockao dva seta prednosti protiv Čileanca

"Bio sam veoma uzbuđen što ću igrati protiv Aleksa. Da budem iskren, kada sam dolazio ovamo video sam da vodi 2:0 u setovima i bio sam ubeđen da će to biti on. Ali, neću mnogo razmišljati o tome protiv Garina. Sada mi je potrebna dobra čaša vina, pod hitno", rekao je Kirjos.

Kirjos je drugi put ušao u četvrtfinale Vimbldona, prvi put je to učinio 2014. godine kada je debitovao i tada savladao Rafaela Nadala.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track