PA KIRJOS JE STVARNO MISLIO DA MOŽE DA POBEDI ĐOKOVIĆA? Legendarni teniser otkrio: Nik je razočaran zbog finala Vimbldona
Foto: Profimedia

Ponadao se

PA KIRJOS JE STVARNO MISLIO DA MOŽE DA POBEDI ĐOKOVIĆA? Legendarni teniser otkrio: Nik je razočaran zbog finala Vimbldona

Tenis -

Čuveni australijski teniser i selektor Dejvis kup reprezentacije Australije Lejton Hjuit je oduševljen igrama Kirjosa na Vimbldonu.

Kirjos je ove godine došao nadomak osvajanja Vimbldona, ali ga je u finalu sa 3-1 u setovima zaustavio Novak Đoković. I pored toga Australijanac je zabeležio najveći Grend slem uspeh u karijeri.

"Znam da je duboko u sebi razočaran što je došao nadomak trofeja na nije ga osvojio. Rekao sam mu da bi trebalo da bude ponosan na svoje igre u te dve nedelje i celu sezonu na trani. Svi znaju moć njegovih udaraca i stil igre, kao i šta je u stanju da uradi. Trebalo bi samo da nastavi da veruje u sebe", rekao je Hjuit.

Nik Kirjos
foto: Profimedia

Momak iz Kanbere je ranije ove godine odbio poziv selektora Australije Lejtona Hjuita, ali nekadašnji šampion Vimbldona i bivši broj jedan, razmišlja da ga ponovo pozove.

"Voleli bismo da igra sa nama. Sa njim smo mnogo jači kao tim u celini, on može da igra i singl i dubl što je važno za ovaj format"

Australijance očekuje borba na turniru Dejvis kupa od 13. do 18. septembra u Hamburgu. Oni će u C grupi biti sa Francuskom, Nemačkom i Belgijom.

Inače, Australijanci nisu osvojili čuvenu "salataru" još od 2003. kada je Hjuit bio igrač. Bio im je to 28. trofej u ovom popularnom takmičenju.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track