VELIKA TENISKA NEPRAVDA JE UPRAVO UČINJENA ĐOKOVIĆU! Amerikanci veličaju Nadala, a Novaka su SAMO SKLONILI, kao da nije ni igrao!
Foto: EPA/Ettore Ferrari

REALNO STANJE?

VELIKA TENISKA NEPRAVDA JE UPRAVO UČINJENA ĐOKOVIĆU! Amerikanci veličaju Nadala, a Novaka su SAMO SKLONILI, kao da nije ni igrao!

Tenis -

Izbor Rafaela Nadala za dobitnika ESPY nagrade i nije veliko iznenađenje, za razliku od druge odluke kojom je učinjena nepravda prema Novaku Đokoviću.

Nadal je dobitnik tradicionalne nagrade koja se dodeljuje u Americi od strane televizijske mreže "ABC". Dodele su počele 1993. godine, a prvobitno je ceremonije organizovao "ESPN"

Nadal je proglašen za najboljeg tenisera 2022. godine, dok je za teniserku izabrana Ema Radukanu.

Španac je ove godine osvojio dva od tri grend slema, te je zasluženo dobio ESPY nagradu, međutim, konkurencija u kojoj se našao je prilično čudna, jer u njoj nema Novaka Đokovića.

Srpski teniser je imao izuzetno težak početak godine. Nije igrao na Australijan openu gde bi bio veliki favorit, a potom je doživeo neke neočekivane poraze u Dubaiju, Monte Karlu i Beogradu.

Ipak, titula na mastersu u Rimu, kao i pobeda na Vimbldonu definitivno ga svrstavaju među najuspešnije tenisere ove godine, a kandidati za priznanje, pored Nadala, bili su Karlos Alkaraz, Feliks Ože-Alijasim, kao i Dilan Alkot, teniser koji u invalidskim kolicima pomera granice.

Nadal je treći put osvojio ovu nagradu, apsolutni rekorder je Rodžer Federer sa devet priznanja, dok je Đoković pet puta bio na mestu na kojem je danas njegov veliki rival.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track