PRIHVATAJU DA ŽENA I DECA UMIRU, JER SE PLAŠE ZATVORA: Sretao sam ruske tenisere OKRETALI su glavu od mene čim me vide!
Foto: EPA

ne može da veruje

PRIHVATAJU DA ŽENA I DECA UMIRU, JER SE PLAŠE ZATVORA: Sretao sam ruske tenisere OKRETALI su glavu od mene čim me vide!

Tenis -

Bivši ukrajinski teniser Sergej Stahovski rekao je da je razočaran ruskim teniserima, koji u strahu od odmazde, nisu osudili rat koji je njihova zemlja započela u Ukrajini.

"Svi se plaše za sopstvenu sudbinu. Ne žele da idu u zatvor, ali prihvataju da deca i žene umiru. Radije bih trgovao - otišao u zatvor na nekoliko nedelja, čak i mesec dana ako bih, radeći to, mogao da spasim život", rekao je Stahovski novinarima u Krakovu.

Stahovski u Poljskoj učestvuje na dobrotvornoj teniskoj manifestaciji koju je organizovala prva teniserka sveta Poljakinja Iga Švjontek. Sva prikupljena sredstva otići će ratom pogodjenoj omladini u Ukrajini.

Stahovski je početkom godine završio karijeru i priključio se ukrajinskoj vojsci.

"Sreo sam ruske tenisere u Parizu, neću reći koje. Sreo sam ih na Rolan Garosu, praktično svi su otišli ili su okrenuli glave kada su videli da dolazim. Poznajem ih dugo, gledao sam kako im se razvijaju karijere i najblaže rečeno - razočaran sam", naveo je Stahovski, koji je osvojio dve ATP titule u karijeri.

Sergej Stahovski
foto: Printskrin/Instagram

Kao jedine izuzetke, Stahovski je naveo Andreja Rubljova i Dariju Kasatkinu i čestitao im je što su izrazili mišljenje o ratu.

"Rubljov je možda jedini igrač koji je javno rekao da bi trebalo da se prekine rat, od prve nedelje", rekao je Stahovski, podsetivši da je Rubljov na turniru u Dubaiju na staklu televizijske kamere napisao poruku: "Molim vas, bez rata".

Kasatkina je u nedavnom intervjuu rat nazvala "noćnom morom", ali je i kritikovala stav Moskve prema homoseksualnosti, nakon što je nedavno priznala da je u vezi sa ženom.

"Veoma se divim Dariji... Ona je heroj na svoj način. Da ima više Rusa kao što je ona, ovaj rat nikada ne bi počeo", naveo je Stahovski.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track