04:16

NOVAK I DALJE IMA ŠANSE DA ZAIGRA NA US OPENU! Brajović za Kurir TV: Republikanci su na njegovoj strani, SVE U RUKAMA ORGANIZATORA

otvoreno

NOVAK I DALJE IMA ŠANSE DA ZAIGRA NA US OPENU! Brajović za Kurir TV: Republikanci su na njegovoj strani, SVE U RUKAMA ORGANIZATORA

Tenis -

Novak postao još jednom jedna politička tema u zemlji organizatora grend slema kao što je to bila Australija. Osvajanjem Vimbldona pokazao je da bi izostanak iz Njujorka jako štetio teniskom svetu. Ako ne bude igrao neće biti ni u prvih 20, ocenio je teniski stručnjak Vuk Brajović.

Brajović je gostovao u jutarnjem programu Kurir televizije gde se dotekao Novakovog nastupanja na prethodnom grend slemu, ali i nastupajućeg gde je pod znakom pitanja da li će igrati.

- Novak je uradio sve sto je bilo do njega, a najvažnije je bilo da osvoji Vimbldon. Tako bi široj svetskoj javnosti stvorio jedan takav utisak da bi izostanak iz Njujorka jako puno štetio teniskom svetu - rekao je Brajović.

Novak Đoković i Nik Kirjos odigrali su sjajno finale Vimbldona 2022, a kada je proteklo malo vremena i Australijanac sumirao utiske, priznao je koliko ga je Nole zaprepastio.

"Morate da budete mentalna životinja da bi osvojili grend slem. Sada odajem više poštovanja Đokoviću, Federeru i Nadalu. Osećao sam kao da je on svež, kao da nije igrao tenis u prethodne dve nedelje. Ni u jednom trenutku nije delovao poljuljano - rekao je Kirjos.

- Sada je manje više relativno kada posmatramo ATP listu. On je trenutno 7., mada ako ne bude igrao u Americi on čak ne bude ni u prvih 20. Time je Novak prebacio lopticu na stranu terena organizatora. Pojavilo se mnogo inicijativa od strane tenisa, politike, pa i građanska - rekao je Brajović.

Vuk Brajović
foto: Kurir televizija

Brajović smatra da je Novakov slučaj ispolitizovan i da on samo može da se nada da će preovladati mišljenje da će njegovo odsustvo naškoditi finansijskom i teniskom segmentu ovog grend slema.

- Republikanci u Americi su stali na stranu Novaka. Tako da je Novak postao još jednom jedna politička tema u zemlji organizatora grend slema kao što je to bila Australija. Tamo je on bio politička žrtva. Paradoks je što u SAD mogu da uđu bolesni ljudi i grend slem mogu da igraju Amerikanci koji nisu vakcinisani. Međutim, Novak kao jedna izuzetno zdrava ali ne vakcinisana osoba ne može da igra. Nažalost, Novakov slučaj je apsolutno ispolitizovan. Treba videti da li će neka vrsta finansijskog razmišljanja preovladati. Jer njegova pojava donosi veoma mnogo dolara - rekao je Brajović.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

00:42

Novak Đoković probao novi ekstremni sport, mnogi ne bi imali hrabosti

-

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track