RODŽER NIJE SMEO DA POLJUBI MIRKU: Otkriveni detalji iz hotelske sobe! Treća osoba je odigrala veliku ulogu
Foto: Profimedia

ZANIMLJIVO

RODŽER NIJE SMEO DA POLJUBI MIRKU: Otkriveni detalji iz hotelske sobe! Treća osoba je odigrala veliku ulogu

Tenis -

Slavni švajcarski teniser Rodžer Federer danas slavi 41. rođendan.

Jedan od najboljih tenisera svih vremena rođen je 8. avgusta 1981. godine u Bazelu.

Pored teniske karijere, život Rodžera Federera prepoznatljiv je po braku sa Mirkom Federer. Mirkino originalno ime je Miroslava Vavrinec. Danas je jedna od najuticajnijih javnih ličnosti u Švajcarskoj.

Rođena je u mestu Bojnice, tadašnjoj Čehoslovačkoj, današnjoj Slovačkoj 1978. godine, a kada je imala dve godine njeni roditelji su emigrirali u Švajcarsku. O njenim roditeljima se malo zna, osim da su radili u industriji nakita.

Kada je imala devet godina otac ju je odveo da gleda teniski turnir u nemačkom gradu Filderštatu, gde je upoznala Martinu Navratilovu. Taj susret će joj promeniti život. Na nagovor Martine Navratilove je počela da se bavi tenisom. Martina joj je poslala teniski reket i organizovala privatni čas tenisa. Mirka se zaljubila u ovaj sport i provela sate i sate trenirajući, ali nikada nije ostvarila značajne rezultate. Osvojila je tri ITF titule, a najbolji plasman je imala 2001. godine kada je bila 76. igračica na svetu. Jedan od razloga je povreda stopala, pa se penzionisala već 2002. godine.

Mirka je upoznala Rodžera Federera na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. godine. Rodžer se prisećao tih trenutaka.

"Oboje smo igrali za Švajcarsku, proveli smo dve nedelje zajedno u tim spavaonicama. Bili smo zajedno sa rvačima i drugim sportistima. Pretpostavljam da smo tokom te dve nedelje izgradili malo hemije".

Tek uz pomoć svog cimera rvača, Rodžer je skupio hrabrost da poljubi Mirku. O tome je pričao godinama kasnije.

"Poslednjeg dana pre nego smo se razišli, poljubili smo se i nismo znali kuda će nas to odvesti. Ali, evo nas i danas zajedno."

Mirka i Rodžer su se venčali u aprilu 2009. godine na privatnoj ceremoniji u Bazelu. Imaju četvoro dece, dva para blizanaca, ćerke Milu i Šarlen i sinove Lea i Lenija.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track