I DALJE SAM MEDVEDEV, IAKO IGRAM POD NEUTRALNOM ZASTAVOM! Ruski as poslao jasnu poruku: Jedna stvar se ne menja!
Foto: Profimedia, EPA/DAVE HUNT

puca od samopouzdanja

I DALJE SAM MEDVEDEV, IAKO IGRAM POD NEUTRALNOM ZASTAVOM! Ruski as poslao jasnu poruku: Jedna stvar se ne menja!

Tenis -

Ruski teniser Danil Medvedev, koji se zbog zabrane isticanja nacionalnih simbola Rusije već neko vreme takmiči pod neutralnom zastavom, ističe da mu je najbitnije da igra tenis.

"Ono što je bitno je da se igra tenis. Uživam u svom poslu. I opet je sve u tome da se slede pravila. A ono je takvo da moramo da igramo pod neutralnom zastavom. I dalje sam Danil Medvedev. Želim da osvajam najveće titule, pobeđujem u velikim i malim mečevima. To se ne menja", rekao je Medvedev.

Medvedev je istakao da mu je žao što nije mogao da igra na Vimbldonu, ali je to iskoristio da se što bolje pripremi za predstojeći US open, na kome ima najviše ambicije.

"Definitivno nisam mogao da promenim odluku ljudi sa Vimbldona. Morao sam da sledim pravila. Svakako da sam želeo da igram tamo, da budem dobar. Uvek želim da igram najbolje na najvećim turnirima. Uvek sam mogao da ostanem u tom začaranom krugu i da kukam u stilu, o moj Bože, što nisam mogao da budem tamo", kaže Danil i dodaje:

"Imao sam veoma dobar deo priprema za US Open seriju, što obično ne možete zbog Vimbldona. Sada sam to mogao, osećam da sam sto odsto spreman fizički, mentalno".

Podsetimo, Medvedev će na US openu braniti titulu, pošto je prošle sezone u finalu ubedljivo savladao srpskog tenisera Novaka Đokovića.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track