NOVI ŠOU KIRJOSA! Novinar ga UVREDIO, on mu ODBRUSIO: Ponašate se kao da nikada nisam POBEĐIVAO Đokovića, Nadala i Federera!
Foto: EPA/Andre Pichette

U KRVI MU JE

NOVI ŠOU KIRJOSA! Novinar ga UVREDIO, on mu ODBRUSIO: Ponašate se kao da nikada nisam POBEĐIVAO Đokovića, Nadala i Federera!

Tenis -

Nedugo nakon što je njegova poruka podrške majci obišla planeru, Nik Kirjos je rečima uspeo još jednom da izazove dosta pažnje.

Australijanac je na mastersu u Montrealu u tri seta pobedio prvog tenisera sveta, Danila Medvedeva, nakon čega je na kameru napisao "Budi jaka, majko".

A, nedugo nakon toga, kontroverzni teniser je odgovarao na pitanja novinara.

- Nisam bio preterano srećan kada sam se probudio jer sam moram da igram sa Danilom. Ali servirao sam veoma dobro, igrao sam voleje, nisam mu dao mnogo ritma. Medvedev nije igrao svoj najbolji tenis, bilo je u tome malo i moje zasluge - rekao je Kirjos nakon pobede i dodao:

- Znao sam da svi pričaju o ovom meču na društvenim mrežama, trudio sam se da budem van toga. Izašao sam na teren bez razmišljanja o tome da je on broj 1 na svetu. U prethodna tri meča imao sam dve pobede, on jednu. Imao sam pravi stav i pobedio sam.

Kirjos je drugi put u karijeri pobedio igrača koji je u tom trenutku prvi na svetu pošto je 2014. na Vimbldonu iznenadio svet pobedom protiv Rafaela Nadala.

Zbog toga ga je začudilo pitanje novinara "šta je naučio iz duela protiv Medvedeva?".

- Ponašate se kao da ranije nisam slavio protiv prvog na svetu. Već sam u karijeri pobeđivao Rodžera, Novaka i Rafu. Čak i ako izgubim pet gemova zaredom, uvek ću verovati da ću imati svoju šansu protiv bilo koga - rekao je uvređeni Australijanac.

Sa velikim ambicijama on sada čeka US open.

- Sedmicu pred početak turnira u Njujorku neću igrati, kako bih se odmorio. U Montrealu i Sinsinatiju želim da potrošim sav benzin koji imam u rezervoaru. Biće to dve veoma važne nedelje. Osećam se samouvereno. Ali nema garancija da ću na US openu imati dve sjajne nedelje, čak i ako se osećam dobro. Idem dan po dan. Ne razmišljam mnogo dalje - zaključio je Nik.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja