ŠOK PRIZNANJE AMERIKANACA: Teniska asocijacija SAD otkrila zašto nije tražila izuzeće za Novaka!
Foto: AP / Gerald Herbert, Shutterstock

zanimljivo objašnjenje

ŠOK PRIZNANJE AMERIKANACA: Teniska asocijacija SAD otkrila zašto nije tražila izuzeće za Novaka!

Tenis -

Teniska asocijacija SAD (USTA) saopštila je da nije mogla da traži izuzeće od Vlade SAD za najboljeg srpskog tenisera Novaka Ðokovića.

Na US openu koji startuje u ponedeljak nažalost nećemo imati priliku da gledamo najuspešnijeg tenisera u istoriji Novaka Đokovića.

Podsetimo, Novak ne može da učestvuje na poslednjem Grend slemu u sezoni jer mu nije dozvoljen ulazak u Sjedinjene Američke Države zbog strogih kovid propisa koji su i dalje na snazi. Naime, strancima koji nisu vakcinisani protiv kovida zabranjen je ulazak u zemlju.

USTA i US open nisu izvršili pritisak da srpski as zaigra na turniru.

Teniska asocijacija Amerike poslala je mejl portalu "Tenis Mejdžors" u kom je objasnila zbog čega nisu mogli da traže izuzeće za srpskog šampiona.

"USTA je bila u regularnom kontaktu sa nekoliko odseka federalne vlade, uključujući i Odsek za bezbednost, Carinsku i pograničnu kontrulu i Stejt departmentom. U svim slučajevima, informisani smo da Vlada SAD više nije razmatrala aplikacije za izuzeća od nacionalnog značaja. Samo izuzeće koje bi bilo zatraženo na individualnoj bazi od strane zainteresovanog lica bi bilo razmotreno od strane odgovarajućeg odseka ili vlasti, a što se tiče ulaska u zemlju nevakcinisanih ljudi koji nisu državljani SAD. Ova politika, koja je na snazi od oktobra 2021, razlikovala se od politike koja je bila na snazi tokom US Opena 2020. i 2021. godine", navodi se u saopštenju.

Podsetimo, US open startuje 29. avgusta i završava se 11. septembra.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track