BERETINI SLOMIO ŠPANCA U PET SATOVA: Italijan protiv Norvežanina u četvrtfinalu US opena
Foto: Profimedia

NJUJORK

BERETINI SLOMIO ŠPANCA U PET SATOVA: Italijan protiv Norvežanina u četvrtfinalu US opena

Tenis -

Italijanski teniser Mateo Beretini plasirao se večeras u četvrtfinale Otvorenog prvnenstva SAD u Njujorku, pošto je pobedio 39. igrača sveta Španca Alehandra Davidoviča Fokinu posle pet setova, 3:6, 7:6, 6:3, 4:6, 6:2.

Beretini, 14. teniser sveta, pobedio je posle tri sata i 46 minuta.

Španac je u drugom gemu prvog seta napravio brejk, što mu je bilo dovoljno da povede u meču. U drugom setu teniseri su napravili po brejk i odigran je taj-brejk, koji je Beretini dobio sa 7:2.

Italijan je dobro igrao u trećem setu, dva puta je oduzeo servis Fokini i poveo u meču. Španac je uzvratio, osvojio je četvrti set zahvaljujući brejku koji je napravio u trećem gemu.

Beretini je bolje počeo odlučujući set, poveo je sa 2:0 i 3:1, prednost je sačuvao do kraja i plasirao se u četvrtfinale poslednjeg grend slem turnira u sezoni.

On će u četvrtfinalu igrati protiv Norvežanina Kaspera Ruda

US Open
foto: Profimedia

Rud se plasirao večeras u četvrtfinale Otvorenog prvenstva SAD u Njujorku, pošto je pobedio 112. igrača sveta Francuza Korantena Mutea posle četiri seta, 6:1, 6:2, 6:7, 6:2.

Sedmi teniser sveta pobedio je posle tri sata i 22 minuta i prvi put u karijeri se plasirao medju osam najboljih na Ju Es openu.

Rud je dobro počeo meč, u prva dva seta napravio je po dva brejka i poveo sa 2:0. U trećem setu teniseri su napravili po brejk i odigran je taj-brejk koji je Mute dobio sa 7:4.

Norvežanin je u četvrtom setu pojačao, dva puta je oduzeo servis Muteu i posle treće meč lopte plasirao se u četvrtfinale.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track