PORAZ OD NOVAKA KOJI FEDERER NIJE MOGAO DA SVARI! Hrvat otkrio detalje: Naneo nam je mnogo bola!
Foto: KARIM JAAFAR / AFP / Profimedia

VIMBLDON 2019

PORAZ OD NOVAKA KOJI FEDERER NIJE MOGAO DA SVARI! Hrvat otkrio detalje: Naneo nam je mnogo bola!

Tenis -

Teniser Rodžer Federer saopštio je da će se povući sa svih ATP turnira i gren slemova nakon Lejver kupa koji se održava iduće nedelje u Londonu i tom prilikom naveo da ima 41 godinu i da je za 24 godine odigrao 1.500 mečeva, kao i da je vreme za penziju.

Rodžera Federera od 2016. godine prati Ivan Ljubičić, hrvatski trener koji vodi brigu o njegovoj formi - čovek čiji je najveći uspeh treća pozicija na ATP listi, koji je i sam često - i uglavnom bezuspešno, vodio bitke protiv Švajcarca, može da se pohvali da je kao trener osvojio tri grend slema i četiri turnira iz Masters serije 1000.

Rodžer Federer, Ivan Ljubičić
foto: Profimedia

Ni na jednom od ta tri poslednja grend slem turnira koja je osvojio Federer nije igrao protiv Novaka Đokovića, ali jeste u poslednjem finalu koje je igrao - na Vimbldonu 2019, kada je naš as slavio u jednom od najvećih, ako ne i najvećem teniskom spektaklu u istoriji.

Novak Đoković, Rodžer Federer, Vimbldon, tenis, reket
foto: Profimedia

Upravo taj poraz, otkriva Ivan Ljubičić, je najteže pao i njemu i Rodžeru.

- Poraz od Đokovića na Vimbldonu 2019. godine nismo mogli da svarimo. Taj meč nam je naneo mnogo bola - rekao je Ljubičić, a preneo "Ubitennis".

S druge strane, Hrvat je dodao da je njemu, a kako tvrdi i Federeru, ona nad Rafom.

- Najveća pobeda bila je nad Rafaelom Nadalom na Australijan openu 2017. godine. Po mom mišljenju je to bila najveća pobeda u istoriji tenisa.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track