NOVAK MU VIŠE NIJE PRIJATELJ, UKRAJINAC GA MUČKI NAPAO: Isprozivao Đokovića i Srbiju, zaboravio da mu je Nole nudio pomoć
Foto: Printscreen/Instagram, Profimedia

sramotno

NOVAK MU VIŠE NIJE PRIJATELJ, UKRAJINAC GA MUČKI NAPAO: Isprozivao Đokovića i Srbiju, zaboravio da mu je Nole nudio pomoć

Tenis -

Sergej Stahovski slovio je za velikog prijatelja Novaka Đokovića, međutim ako je suditi po njegovim poslednjim rečima zabio mu je nož u leđa.

Sergej Stahovski
foto: Pritnscreen

Ukrajinac je u razgovoru za jedan podkast, a čije je reči preneo ukrajinski portal "Sport" rekao da Novak Đoković želi da bude voljen u Srbiji, te da zato ne kritikuje vojnu intervenciju Rusije u Ukrajini.

- Srbija je ispostava Rusije. Novak Đoković ne iznosi stav koji može da naruši njegov imidž. Voli da bude voljen u svojoj zemlji. Nije u stanju da kaže nešto što je suprotno mišljenju vlasti u Srbiji i većine naroda. Igra svoju igru - udario je Stahovski po Đokoviću.

Novak Đoković
foto: Starsport

Potom je Stahovski govorio i o Rodžeru Federeru.

- Rodžer je uvek neutralan, on je Švajcarac. Nikada ne odgovara na škakljiva pitanja i zato je nedodirljiv, niko mu ništa ne može. Sa druge strane, neka bude da je uradio dovoljno jer je skupio dosta novca i smestio ukrajinsku decu u kampove u Švajcarskoj - objasnio je Stahovski.

Sergej Stahovski
foto: Printskrin/Instagram

Ukrajinac je od početka ratnih sukoba u toj zemlji napravio od sebe imidž vojnika i borca, iako se nije pomakao iz Kijeva. Prvih nekoliko nedelja na društvene mreže postavljao je fotografije kako u uniformi patrolira Kijevom i pod punom ratnom opremom uključivao se u programe mnogih TV kuća u zapadnoj Evropi, davao intervjue.

Baš u to vreme Novak Đoković mu je poslao poruku podrške i pitao ga kako i na koji način da mu pomogne.

- Staho, kako si? Da li si na ratištu? Razmišljao sam o tebi. Nadam se da će se situacija smiriti uskoro. Molim te, reci mi koja je najbolja adresa na koju mogu da pošaljem pomoć. Finansijsku ili bilo kakvu drugu - napisao je Novak Stahovskom na Vocapu početkom marta.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track