NOLE ODUŠEVIO IZRAELCE, ČESTITAO IM NOVU GODINU: Gladan sam trofeja, želim još grend slemova! U meni i dalje gori veliki plamen
Foto: Profimedia

šampion

NOLE ODUŠEVIO IZRAELCE, ČESTITAO IM NOVU GODINU: Gladan sam trofeja, želim još grend slemova! U meni i dalje gori veliki plamen

Tenis -

Novak Đoković stigao je u Izrael, gde će igrati na ATP turniru. Srbin je došao u Tel Aviv direktno iz Londona, sa Lejver kupa i oproštaja Rodžera Federera od tenisa.

Novak Đoković, Lejver kup
foto: Profimedia

Novak Đoković je bez takmičarskih mečeva od jula, kada je osvojio Vimbldon. Američke vlasti nisu mu dozvolile da igra turnire u toj zemlji, pošto nije vakcinisan protiv kovida.

- Srećan sam što sam ovde! Kada sam bio poslednji put, to je bilo davno. Naravno, ova nedelja je uglavnom vezana za tenis, ali se nadam da ću imati vremena da obiđem i vidim malo Izrael - istakao je Đoković i dodao:

- Narodu Izraela želim srećnu Novu godinu. Želim svima mir. Više razumevanja, više tolerancije i više ljubavi jedni prema drugima. Svima to nedostaje danas, sa svime što se dešava u svetu. Dolazim iz zemlje koja je prošla kroz nekoliko ratova devedesetih, i nadam se da ćemo naći mir.

Srbin je željan tenisa, jer je imao nikad dužu pauzu u sezoni.

- Ove godine sam propustio dva grendslem turnira, one na kojima sam želeo da igram. Bila je to godina izazova uglavnom emotivnih, to su stvari sa kojima se ranije nisam susreo. Fizički, činjenica je da se nisam previše naigrao, ali uspeo sam da održim formu. Ipak, loša strana je što nisam u takmičarskom ritmu. Što se više takmičite, osećate se prijatnije, a moj poslednji meč pre Lejver kupa bio je pre tri meseca... Radujem se što ću se ovde takmičiti, i nadam se da ću dogurati daleko.

Govorio je Novak i o povlačenju Rodžera Federera, a kada ga je izraelski novinar pitao kada će se on odlučiti za penziju, dobio je sledeći odgovor:

- Što se mene tiče? Još sam gladan, imam strast i ljubav prema igri. Volim da ustanem ujutru i treniram, radim vežbe koje mi omogućavaju da igram na najvišem nivou. Želim da igram grend slemove i da predstavljam svoju zemlju. Dokle god plamen gori u meni, nastaviću da igram - objasnio je Novak Đoković.

Pored Novaka Đokovića od poznatih tenisera u Tel Avivu će igrati Dijego Švarcman, Marin Čilić, Maksim Kresi, Botik Van de Zandšulp, Aslan Karacev, Adrijan Manarino i Talon Grikspor.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja