Đoković i Ferer nastavljaju danas od 17 časova

Đoković - Ferer

Đoković i Ferer nastavljaju danas od 17 časova

Tenis -
Meč Novak Đoković - David Ferer prekinut je zbog oluje i biće nastavljen u nedelju oko 17 časova po srednjeevropskom vremenu, pri vođstvu Španca od 5:2 u prvom setu

Srpski teniser Novak Đoković nalazi se na korak od finala US Opena, pretposlednja prepreka na putu ka odbrani titule je David Ferer. Srbin i Španac igraće 14. međusobni meč, a u prethodnih 13 Novak je slavio osam puta.

U 2012. igrali su dva puta, oba u četvrtfinalim i oba je dobio Đoković, prvo na Australijen openu (6:4, 7:6, 6:1), a potom u Majajmiju (6:2, 7:6).

Ferer je do polufinala stigao pobedama nad Kevinom Andersonom (6:4, 6:2, 7:6), Igorom Sijslingom (6:2, 6:3, 7:6), Lejtonom Hjuitom (7:6, 4:6, 6:3, 6:0), Rišarom Gaskeom (7:5, 7:6, 6:4) i Jankom Tipsarevićem (6:3, 7:6, 2:6, 6:3, 7:6).

Tekstualni prenos meča.

Đoković - Ferer 2:5,

Prvi set

Jak vetar u Njujorku manje je zasmetao Fereru na početku meča jer je već u prvom gemu vremenske uslove okrenuo u svoju korist i osvojio gem na servis Đokovića.

U drugom gemu Novak je odličnim lobom došao do 30:40, ali potom nije uspeo da napravi brejk. Igra se na razliku. Španac servisom osigurava brejk.

Novak je osvojio prvi gem. Vetar pravi probeleme obojici tenisera, ali Novak u servis gemu nije imao poteškoća, iako je Španac osvojio dva poena. Problem je međutim što Ferer servira sjajno i što drugi teniser sveta nema ni najmanju priliku da se vrati u set u kom posle šest gemova ima dva brejka zaostatka.

Uskoro će na stadionu Artur Eš uslediti evakuacija gledalaca, pošto će oluja u Njujorku usloviti prekid polufinala. Prekid je usledio posle sedmog gema, koji je dobio Novak. Srbin će u nastavak meča ući sa dva brejka zaostatka.

Organizatori US opena su doneli odluku da se drugo polufinale nastavi u nedelju od 11 časova po njujorškom, odnosno 17 po srednjeevropskom vremenu. To znači da će finale u muškog singla petu gosinu uzastopno biti igrano u ponedeljak.

Kada duel bude nastavljen Ferer će servirati za osvajanje prvog seta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track