DA IMA PRAVDE BIO BI BROJ JEDAN: Evo kako izgleda ATP lista posle Đokovićevog trijmufa u Tel Avivu
Foto: Profimedia

tenis

DA IMA PRAVDE BIO BI BROJ JEDAN: Evo kako izgleda ATP lista posle Đokovićevog trijmufa u Tel Avivu

Tenis -

Srbin nije napredovao na listi, ali je popravio bodovni saldo

Srpski teniser Novak Đoković zadržao je sedmo mesto na danas objavljenoj ATP listi, dok se na prvoj poziciji i dalje nalazi Španac Karlos Alkaras.

Đoković je posle trijumfa na turniru u Tel Avivu zaradio 250 bodova i sada na svom kontu ima 3.820 bodova.

Španac Alkaras predvodi najbolje tenisere sveta sa 6.740 bodova, dok su Rafael Nadal i Kasper Rud zamenili mesta, pa je Španac ponovo drugi a Norvežanin treći. ; Iza njih slede Rus Danil Medvedev, Grk Stefanos Cicipas, Britanac Kameron Nori, Rus Andrej Rubljov i Poljak Hubert Hurkač.

Srpski as je još jednom pokazao da njegov trenutni renking nije realan i da bi stvari izgledale drugačije da mu ove sezone nije učinjena istorijska nepravda.

Zabranili su mu učešće na dva Grend slema, čak četiri Mastersa serije 1000 i nisu mu računali bodove koje je zaslužio osvajanjem Vimbldona, pa je ostao bez velikog broja bodova ove sezone.

Međutim, pokazao je da mu je mesto na tronu i ne sumnjamo da će se vratiti na mesto koje mu pripada.

Kada je reč o ostalim srpskim teniserima napredovao je jedino Dušan Lajović i to za jednu poziciju i sada zauzima 85. mesto.

Miomir Kecmanović je nazadovao za jedno mesto i trenutno je 33, Filip Krajinović je napravio deset koraka unazad i zauzima 52. poziciju, dok je Laslo Đere pokvario plasman za četiri pozicije i 76. je na ATP listi.

Kurir sport/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track