DA LI JE OVO LOŠ ZNAK? Objavljen promotivni poster Australijan opena, a tamo nema ĐOKOVIĆA! (FOTO)
Foto: AP Photo/Mark Baker

AUSTRALIJAN OPEN

DA LI JE OVO LOŠ ZNAK? Objavljen promotivni poster Australijan opena, a tamo nema ĐOKOVIĆA! (FOTO)

Tenis -

I dalje nije poznato da li će Novak Đoković dobiti pravo da nastupa na narednom izdanju Australijan opena, ali činjenica da se ne nalazi na promotivnim posterima ovog turnira sigurno nije dobar znak.

Na zvaničnoj Instagram stranici turnira, organizatori su tri meseca pre početka krenuli sa najavom istog, ali tu nije bilo mesta za devetostrukog šampiona.

Glavna imenu postera su Rafael Nadal, Stefanos Cicipas, Nik Kirjos i druge teniske zvezde.

Činjenica da Novakovo učešće još nije poznato, sasvim sigurno je uticala na odluku organizatora da ne uključe srpskog tenisera u ovu promociju.

Direktor turnira Kreg Tejli, nedavno je istakao da se čeka odluka federalne vlade o tome da li će Novaku biti ukinuta trogodišnja zabrana ulaska u Australiju.

desktop
foto: Instagram printscreen/Australianopen

Šanse za učešće Đokovića na Australijan openu su povećane usled činjenice da je u međuvremenu promenjena Vlada u Australiji, zbog koje je srpski teniser i imao probleme u vezi sa ulaskom u zemlju početkom ove godine.

Novak je u prethodnom periodu osvojio turnire u Tel Avivu i Astani, a dobar znak u celoj ovoj priči može biti činjenica da su organizatori Australijan opena, na zvaničnoj Instagram stranici turnira, čestitali srpskom teniseru na novim titulama.

Do kraja sezone, Đoković će igrati na poslednjem turniru Masters serije u Parizu, koji je na programu od 31. oktobra, kao i na završnom Mastersu u Torinu koji počinje 13. novembra.

Australijan open počinje 16. januara, a do tada se može mnogo toga promeniti.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track