NOVAK IGRA ZA NAJVEĆU NAGRADU U ISTORIJI TENISA: Đoković će imati OGROMAN motiv u Torinu!
Foto: AP

bogato

NOVAK IGRA ZA NAJVEĆU NAGRADU U ISTORIJI TENISA: Đoković će imati OGROMAN motiv u Torinu!

Tenis -

Bliži se Završni masters sezone koji se održava u Torinu od 13. do 20 novembra.

ATP se potrudio da za ovaj teniski spektakl spremi bogate nagrade.

Naime u slučaju da neko od osmorice najboljih u 2022. ostvari perfektan rezultat, odnosno da pehar podigne bez ijednog poraza u pet mogućih mečeva, sledovaće mu ček u vrednosti od 4,7 miliona dolara.To će biti najveća nagrada u istoriji tenisa na jednom takmičenju.

Poređenja radi, Stefanos Cicipas, osvajač završnog mastersa 2019, dobio je tri puta manju nagradu. Minimalni prihod od dolaska na sever Italije je 150.000 dolara, bez obzira na učinak.

Stefanos Cicipas
foto: AP

Svi teniseri će igrati tri okršaja u grupnoj fazi, odakle će po dva najbolja u polufinale, pa zatim sledi finale

Maksimalan učinak u grupnoj fazi vrednuje se sa 1,469 miliona dolara. Trijumf u polufinalu vredi milion i 70.000 dolara, dok se samo za pobedu u finalu, bez obzira na prethodni učinak, dobija 2.200.000 dolara.

Mesto u Torinu zasad su obezbedila petorica tenisera - Rafael Nadal, Karlos Alkaraz, Novak Đoković, Kasper Rud i Stefanos Cicipas.

Plasman če najverovatnije obezbediti dva ruska igrača Andrej Rubljov i Danil Medvedev, dok će se najžešća borba voditi za to jedno preostalo mesto između Feliksa Ože-Alijasima, Tejlora Frica i Hurberta Hurkača.

Veliku ulogu u kvalifikacijama igraće ATP masters u Parizu iz serije 1.000, koji je na programu od 29. oktobra do 6. novembra.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track