MUKA MI JE, POVRATILA SAM! Jelena Dokić se oglasila nako što je otac prebio teniserku u Beogradu
Foto: Profimedia

UŽAS

MUKA MI JE, POVRATILA SAM! Jelena Dokić se oglasila nako što je otac prebio teniserku u Beogradu

Tenis -

Bivša teniserka Jelena Dokić prokomentarisala je zastrašujući snimak na kom se vidi kako otac fizički zlostavlja svoju ćerku teniserku u Beogradu.

Jelena, koja je i sama bila žrtva zlostavljanja od strane oca Damira Dokića, podelila je snimak nasilja uz izuzetno potresnu poruku.

"Muka mi je, povratila sam i slomljeno mi je srce nakon gledanja ovoga. Mislite da je ovo brutalno? Jeste, ali to je normalan dan za mnoge od nas koji smo bili ili smo zlostavljani, posebno kao deca. Udaranje, čupanje ušiju, pljuvanje u lice, bacanje nas na zemlju, udaranje i udaranje nogama. Samo još jedan dan za nas i to uključuje ovu 14-godišnju devojku. Zamislite šta se dešava iza zatvorenih vrata, još je gore. Upravo zbog toga sam progovorila i pisala o tome", napisala je Dokićeva.

Jelena je istakla da njen primer nažalost nije bio ni prvi ni poslednji i da nešto hitno mora da se preduzme po tom pitanju.

"Uvek sam govorila da nisam ni prva ni poslednja koja je prošla kroz ovo, ali moje pitanje je da li su se stvari promenile u načinu na koji se naš sport i društvo bave ovim? Drago mi je da je ovo čudovište uhvaćeno na snimku, ali ljudi ovo gledaju i ne rade ništa dok je nije počeo šutati po podu. Takođe, mediji moraju učiniti više. Razgovarajte o tome više. Naš sport i igrači, posebno oni koji imaju veliku platformu, moraju podići svest o tome. A klubovi, savezi, upravna tela moraju da urade svoj deo posla. Ovde se sada treba pojačati. Pitanje je da li se dovoljno radi i samo na podizanju svesti o tome", poručila je Jelena.

Bivša teniserka pozvala je sve javne ličnosti, sportiste i medije da podignu svoj glas.

"Svi novinari širom sveta i svi vi na svojim Tviter profilima koji volite sve priče i tračeve, šta kažete na ovo? Igraju li neki igrači grand slem ili ne ili se zabavljaju? Koga briga. A ova jadna devojka. Ko će pričati o njoj i štititi je? Reći ću ti iz ličnog iskustva. Niko. Nadam se samo da će ovaj put neko pomoći jer je uplašena i slomljena i zauvek će biti traumatizovana. Hajde svi, mediji, društvene mreže, igrači, bivši igrači, novinari, podelite ovo, razgovarajte o ovome, objavite, ripostujte. Teško je gledati? Da, ali ne zaboravite da je stvarnost onoga što se dešava iza zatvorenih vrata još brutalnija. Jer nemojte zaboraviti da svi ovo ne prežive i životi su izgubljeni zbog ovakvog ponašanja o kojem ne pričamo dovoljno. Neki ne prežive, neki su ubijeni, a neki sebi oduzmu život. Vi jednostavno ne čujete za to. Dakle, vreme je da se napravi malo buke", ističe Jelena.

Podsetimo, u ponedeljak je javnost zaprepastio snimak na kom otac tuče ćerku na teniskim terenima u Beogradu, a ubrzo je kineski državljanin V. L. (50) uhapšen zbog nasilja u porodici.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track