ĐOKOVIĆ KAO U NAJBOLJIM DANIMA: Novak ekspresno savladao Muzetija za polufinale Pariza
Foto: Profimedia

Masters u Parizu

ĐOKOVIĆ KAO U NAJBOLJIM DANIMA: Novak ekspresno savladao Muzetija za polufinale Pariza

Tenis -

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale mastersa u Parizu.

Trenutno sedmi teniser sveta je u četvrtfinalu savladao Italijana Lorenca Muzetija sa 2:0 (6:0, 6:3).

Meč je trajao svega 74 minuta.

Đoković će u polufinalu u subotu igrati protiv boljeg iz meča Stefanos Cicipas - Tomi Pol. U drugom polufinalu igraju Feliks Ože-Alijasim i Holger Rune.

Prvi set je bio prava teniska lekcija. Praktično, više vremena je Đokoviću trebalo da stigne iz svlačionice na teren nego da ga dobije. Samo 24 minuta je trajao set, a 108. put u karijeri je Novak dobio set sa nulom.

U drugom je Muzeti počeo bolje i prvi napravi brejk. Međutim, Novak je odmah uzvratio za 2:2, a ubrzo novim brejkom poveo sa 4:2. Bio je to ključni trenutak, jer je do kraja sjajno odservirao i dobio meč.

Kurir sport

ĐOKOVIĆ - MUZETI 6:0, 6:3

TOK MEČA

2. SET

6:3 - Gotovo je meč. Đoković je u 74. masters polufinalu.

5:3 - Muzeti uspeva da smanji, Novak servira za meč i polufinale.

5:2 - Đoković je u naletu, stigao je na gem od konačne pobede, ali je u gemu iskazao ljutinu,verovatno zbog nekih loše odigranih poena.

4:2 - Brejk Đokovića! Novak u samo jednom gemu u kome je Italijan servirao nije imao brejk priliku. Sada je drugu pretvorio u brejk.

3:2 - As servisom i bez izgubljenog poena Novak preuzima vođstvo.

2:2 - Đoković stiže do izjednačenja. Još jedan dugi gem ovog puta pripada Novaku, koji tako nadoknađuje brejk zaostatka. Urlik na kraju gema dovoljno govori koliko mu je bio važan ovaj deo meča.

1:2 - Novak pravi veliki broj grešaka u ovom gemu i dopušta brejk Muzetiju.

1:1 - Najduži gem u meču pripao je Italijanu. Novak je i sad imao priliku za brejk, ali je nije iskoristio, pa je neiznuđenom greškom pomogao Mozetiju da se upiše.

1:0 - Na način na koji je završio prvi set, Đoković je otvorio drugi. Stigao je do 40:0, zatim napravio prvu grešku iz bekhenda, da bi poentirao u narednom za vođstvo u drugom setu.

1. SET

6:0 - Novaku je više vremena trebalo da dođe iz svlačionice do terena nego da osvoji prvi set. Đoković je 108. put u karijeri dobio set sa nulom. Set je trajao svega 24 minuta.

5:0 - Pa ovo je već zastrašujuće za sve protivnike Novaka Đokovića. Bez izgubljenog poena dolazi do petog gema u nizu.

4:0 - Au, pa Muzeti ne zna šta ga je snašlo. Novak je došao do tri vezane brejk prilike, a drugu je pretvorio u novi brejk.

3:0 - Ne ide Novaka prvi servis, pogodio je tek jedan u gemu, ali to se ne odražava na rezultat. Đoković dobija gem bez izgubljenog poena. Srpski as je neutralisao forhend, najjače oružje rivala, a uz nekoliko viner poena, za sada kontroliše meč.

2:0 - Đoković odmah pravi brejk. Nije iskoristio prvu šansu, ali jeste drugu.

1:0 - Novak dobija startnu prednost u meču.

Srpski teniser Novak Đoković u četvrtfinalu mastersa u Parizu igra protiv Italijana Lorenca Muzetija.

Đoković je na putu do ove runde eliminisao Maksima Kresija i Karena Hačanova, dok je trenutno 23. teniser sveta eliminisao Marina Čilića, Nikoloza Basilašvilija i Kaspera Ruda.

Biće ovo treći međusobni obračun, a Novak vodi sa 2:0. Prvi put su se sastali na Rolan Garosu prošle godine, kada je Đoković u šesnaestini finala slavio posle velikih problema. Italijan je dobio prva dva seta sa 7:6, zatim je Novak dominirao u naredna dva sa 6:1 i 6:0, da bi 20-godišnjak iz Karare predao u petom setu pri rezultatu 4:0 za Đokovića.

Italijanu slabije ide na tvrdim podlogama, a to se videlo ove godine u Dubaiju kada je Đoković u prvom kolu slavio sa 6:3, 6:3.

Pobednik ovog meča će u polufinalu igrati protiv pobednika meča Stefanos Cicipas - Tomi Pol.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track