STEFANOSE, HOĆEŠ LI NEKADA NAUČITI? Grk je već dugo Đokovićeva REDOVNA MUŠTERIJA, a pred borbu za finale opet PRETI Novaku!
Foto: EPA/Fabio Frustaci

PARIZ

STEFANOSE, HOĆEŠ LI NEKADA NAUČITI? Grk je već dugo Đokovićeva REDOVNA MUŠTERIJA, a pred borbu za finale opet PRETI Novaku!

Tenis -

Bolji je Stefanos Cicipas teniser od Novaka Đokovića, ali jedino ako ATP listu smatramo za relevantnom, a posle svega što se dešavalo ove godine...

Đoković je na sedmoj poziciji, Cicipas na petoj, a njih dvojica će u polufinalu mastersa u Parizu igrati ove subote, ne pre 16.30 časova.

Grk je u karijeri pobedio Novaka dva puta, imao je čak pozitivan učinak (2:1), ali od mastersa u Šangaju 2019. godine vezao je sedam vezanih poraza.

Ipak, to mu nije smetalo da iznova preti Srbinu.

Najavljivao je na leto 2021. godine da želi da uzme od Novaka prvo mesto, govorio je nakon toga da je Đokovića moguće pobediti, a u januaru 2022. godine je, tokom čuvene drame u Australiji, govorio protiv srpskog tenisera i njegove pravne borbe sa tamošnjim vlastima.

Stefanos Cicipas
foto: AP

Sada, pred polufinale u Parizu, dvadesettrogodišnji Grk poručuje da je skupio iskustvo iz prethodnih duela i da veruje da zna kako može da izađe na kraj sa Đokovićem.

"Moram da budem konstantno na istom nivou. Imam oružja koja bih mogao da iskoristim. U prošlosti sam igao sa previše spina ili suviše snage. Važno je pronaći sredinu. Biće to fizički naporan meč, moraću dobro da se krećem", rekao je Cicipas pre meča protiv srpskog tenisera.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track