NOVAK ĐOKOVIĆ SE BRECNUO NA JEDNO PITANJE NOVINARA: Ta reč u mom jeziku nema pozitivno značenje, ne znam kako vama zvuči!
Foto: Profimedia

provokacija ili šala

NOVAK ĐOKOVIĆ SE BRECNUO NA JEDNO PITANJE NOVINARA: Ta reč u mom jeziku nema pozitivno značenje, ne znam kako vama zvuči!

Tenis -

Novak Đoković glavna je ličnost na mastersu u Parizu. Sa njim se traži intervju više i novinari ga bukvalno opsedaju na svakom koraku u glavnom gradu Francuske.

Novak Đoković, Pariz, Masters
foto: Profimedia

Najbolji teniser današnjice, koji spletom čudnih okolnosti i nepromišljenih političkih odluka raznih organizatora turnira širom sveta nije najbolji na svetu, došao je u Pariz tek kao osmi igrač na ATP listi.

Početkom godine proteran je sa Australijen opena i dobio je trogodišnju supenziju. Zbog izbora da se ne vakciniše protiv korona virusa, propustio je dva grendslema u Melburnu i Njujorku, kao i sve američke masters turnire serije 1000 - Indijen Vels, Majami, Montreal i Sinsinati. Ali, zato je uspeo da sovoji Vimbldon, sedmi put u karijeri.

Posle fenomenalnih partija i predstava na mastersu u Parizu, Novak Đoković je od strane jednog novinara iz Francuske dobio pitanje " da li bi voleo da ga smatraju teniskim čudovištem".

- Čudovište? Ne znam značenje ove reči u vašem jeziku, ali u mom ona nema pozitivno tumačenje - rekao je uz osmeh Novak Đoković, a onda dodao:

- Više volim da ne budem tenisko čudovište. Ali fantastično je imati pozitivan bilans protiv najboljeg igrača na svetu.

Novak Đoković, Pariz, Masters
foto: Profimedia

Novak Đoković osvojio je 21 grend slem titulu u karijeri. Osvrnuo se i na uslove igranja kao i na podlogu u dvorani "Bersi".

- Tereni su znatno ubrzani u odnosu na 2021. godinu. Ono što turnir želi, nije uvek isto, što žele i igrači. Otkrio mi je Sedrik Piolin da su odlučili da ubrzaju terene ovde u Parizu jer su se mnogi teniseri žalili na spore uslove prošle godine. Mislim da je tako, imaju pravo na to. Svi smo mi različiti, ne postoji idealna površina za svakoga. Bilo je godina u kojima je podloga ovde bila veoma brza, ali i sezona gde je bilo znatno sporije - objasnio je Novak Đoković.

Podrška iz Australije

Stabs: Lepo je videti Noleta

Bivša šestostruka grendslem šampionka u dublu Australijanka Rene Stabs smatra da je ATP uradio pravu stvar, što je omogućio Novaku Đokoviću da igra na finalnom mastersu u Torinu:

- ATP i WTA doneli su pogrešne odluke što nisu bodovali Vimbldon. Drago mi je što je ATP barem dozvolio pravilo da ako osvojiš grendslem,možeš da igraš na završnom mastersu. Da nije bilo tako, ne bismo videli Novaka Đokovića.

Kurir sport

Bonus video:

04:57

Novak i Jelena Đoković: Mi smo ovde da pomognemo znanjem i ekspertizom da sva deca imaju podjednake šanse za obrazovanje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track