ĐOKOVIĆ NE ZABORAVLJA ANTOLOGIJSKI SPEKTAKL: Šou u Londonu će ostati zauvek upamćen, Novak atomskim tenisom ZALUDEO Federera VIDEO
Foto: EPA/Kerim Okten

ZAVRŠNI TURNIR

ĐOKOVIĆ NE ZABORAVLJA ANTOLOGIJSKI SPEKTAKL: Šou u Londonu će ostati zauvek upamćen, Novak atomskim tenisom ZALUDEO Federera VIDEO

Tenis -

Od 2015. godine Novak Đoković nije osvajao završni ATP turnir, a u prethodne tri sezone nije stigao do finala.

U Torinu će pokušati da dođe do trofeja prvi put otkako je turnir iz Londona prebačen u ovaj grad, a neće imati lak zadatak pošto će igrati u pakleno teškoj grupi.

Uoči početka završnog turnira za 2022. godinu (13. novembra), Đoković je upitan da se priseti omiljene pobede na ATP finalima.

London 2012. godina
London 2012. godinafoto: EPA/Kerim Okten

Novak je poručio da je to finale iz 2012. godine kada je u Londonu pobedio Rodžera Federera rezultatom 7:6(8:6), 7:5.

"Mislim da je to moja pobeda nad Federerom u O2 Areni 2012. Dobio sam ga u dva tesna seta. Obojica smo servirali veoma dobro, odlučilo je nekoliko poena, mala margina nas je razdvajala", rekao je Đoković i dodao:

"Kada sam igrao sa Rodžerom, uvek je bilo nepredvidljivo ko će slaviti. Znate da će vas on uvek naterati da igrate najbolji tenis da biste pobedili, jer on je uvek igrao na najvišem nivou. Zato je ta pobeda bila specijalna, posebno taj završni poen kada sam pogodio iz pasing šota na meč lopti. Bio je to poseban osećaj".

Novak je poručio da u Torinu uslovi za igru imaju veliku ulogu.

"Imao sam prošle sezone veoma dobre mečeve u grupi. Dobio sam sva tri, onda sam u polufinalu izgubio od šampiona Zvereva. Ovde se igra i na većoj nadmorskoj visini, tako da je drugačije u odnosu na Pariz ili bilo koji drugi veći turnir. Otuda je uvek dobro doći nekoliko dana ranije i odraditi par treninga", zaključio je Đoković.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track