NADALOV TOTALNI FIJASKO! Poruka Rafe ZABRINULA njegove navijače: Teško je vratiti se takmičarskom tenisu i igrati sa najboljima
Foto: AP

kurir u torinu

NADALOV TOTALNI FIJASKO! Poruka Rafe ZABRINULA njegove navijače: Teško je vratiti se takmičarskom tenisu i igrati sa najboljima

Tenis -

Posle 5 meseci pauze i eliminacije u prvom meču Mastersa u Parizu. Nadal je izgubio po drugi put u karijeri od Tejlora Frica i to sa poprilično ubedljivih 6:1 u drugom setu.

- Razočaran sam činjenicom da sam u drugom setu pretrpeo čak dva brejka i smatram da je to nedopustivo“, iskren je Nadal, koji je takođe priznao da se „loše postavljao na loptice, za šta mu je potrebno više takmičarskih mečeva“. „Ovaj turnir je došao u teškom trenutku za mene, posle dugog odustva – i u takvoj situaciji čak i najmanji elementi na terenu mogu da stvore presudnu razliku - počeo je priču Nadal i dodao:

Rafael Nadal
foto: Profimedia

- Teško je vratiti se takmičarkom tenisu i ritmu protiv najboljih igrača na svetu umesto na turniru nižeg intenziteta. Fric je igrao sjajno, nisam uspeo da ispariram njegovoj snazi i preostaje mi da radim dalje svakog dana da svoju igru dovedem u red - glase najvažniji citati iz Nadalovog obraćanja medijima sinoć.

Sa druge strane, serija lepih prvenaca za trijumfalnog Amerikanca – prvi Završni Masters i prva pobeda u prvom kolu – za impresivnih 2-2 u dosadašnjim mečevima protiv Nadala.

„Bilo je važno pobediti večeras kako bih ostao konkurentan za plasman u polufinale. Imao sam puno sreće da se nađem na ovom turniru (usled povlačenja Alkaraza zbog povrede) – što mi je pružilo šansu da okončam ovu sezonu bolje nego što bi bilo onakvim porazom (protiv Simona) u Parizu. Ovako, imam mnogo više samopouzdanja pred mečeve sa najboljim igračima, što mi uvek daje motivaciju da igram svoj najbolji tenis,“ ističe Fric, koji odbacuje ocene da je on zapravo bio očekivani favorit u ovom meču. „Jedino što sam očekivao od sebe u njemu je da mi dobro funkcionišu servis i ritern“, zrelo zaključuje predvodnik Zelene grupe Fric.

Prvi dan takmičenja u Crvenoj grupi obeležiće činjenica da se još od davne 1996. nije desilo to da čak trojica bivših osvajača ovog turnira nastupaju u istoj grupi (tada Agasi, Beker i Sampras – sada Medvedev, Cicipas i Đoković).

U uvodnom meču dana, prednost od 4-1 u pobedama jasno je na strani Medvedeva, iako je poslednji meč otišao sunarodniku Rubljovu u polufinalu Mastersa u Sinsinatiju 2021. Pobednik 2022. i finalista 2021., Danil je ostvario skor od 9 pobeda i 4 poraza u dosadašnjim nastupima na ovom turniru. Sa druge strane mreže, Rubljev je osvojio 4 ATP titule i ostvario skor 49-18 u ovoj izazovnoj godini, a do sada se nije baš proslavio na Završnim Mastersima – uz skor 2-4 i bez nastupa u polufinalu.

Trenutno deli drugo mesto sa Cicipasom po broju pobeda ostvarenih na tvrdoj podlozi ove godine (35), a pobedom bi postao jedan od četvorice igrača koji su u sezoni na zalasku ostvarili ukupno 50 i više pobeda.

Specijalni izveštač iz Torina: Vuk Brajović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track