POSLE EPSKOG MEČA RUSI PRIČALI O POLITICI: Medvedev i Rubljev odgovarali na NEUMESNA pitanja!
Foto: Profimedia

završni masters

POSLE EPSKOG MEČA RUSI PRIČALI O POLITICI: Medvedev i Rubljev odgovarali na NEUMESNA pitanja!

Tenis -

I posle jednog od najboljih teniskih mečeva na ATP turneji ove godine kojim su proređenu publiku častili pobednik Andrej Rubljov i poraženi Danil Medvedev, glavna pitanja su bila – o politici.

Kako već medije koji forsiraju te teme nije sramota da time “truju etar” – utisak je da je bilo veoma neprijatno obojici Rusa što su primorani da odgovaraju na ova pitanja.

Ovo je bila jedna od mojih najvećih pobeda u emotivnom smislu – bez sumnje – jer mi je potpuno neverovatno bilo da prvo izgubim uvodni set posle 5-2 u gemovima, 7 poena za set i 6-2 u taj-brejku – a zatim da osvojim naredna dva i to treći sa 9-7 u taj-brejku kada sam gubio 6-3.

"Ovo mi se nikada nije desilo“, iskren je pobednik ruskog derbija u Torinu i jednog od najuzbudljivijih mečeva ove sezone Andrej Rubljov.

Uz duhovitu napomenu da je danas bio “dobar” i nije lomio rekete u napetim situacijama –

Rubljev kaže da bi “voleo da veruje da je malo napredovao u tom smislu, sve dok opet ne napravi neku glupost.

Svako ima neku slabost u svojoj igri; za neke je to agresivni stil igre, za neke defanzivni - a za mene – mentalni deo, gde mislim da sam napravio važan iskorak od Ju Es Opena nadalje.”

A onda – krajnje neumesno – pitanja o ratu u Ukrajini, mogućem današnjem susretu Putina i Zelenskog na samitu G20 na Baliju, i tome da li bi mu bilo dozvoljeno da izražava stavove o važnosti mira u Rusiji, na šta Andrej – smiren koliko je mogao da bude – odgovara:

Završni masters
foto: Profimedia

Nisam znao da je danas specijalni dan u tom smislu. Moj stav je da je bitno da imamo mir – jer ako imamo internet, razne životne pogodnosti, možemo da letimo, bavimo se sportom, vodimo računa o našim porodicama – onda je normalno želeti mir među narodima i nacijama – i osećaj zajedništva oko pravih vrednosti. Ovim sam ponovio ono što već dugo i jasno govorim, i tu neće biti ničeg novog”, direktan je Rubljov.

Andrej i ja smo već igrali neke neizvesne mečeve – i svakako sam razočaran da sam ovaj izgubio, uprkos dobroj igri u načelu. Mogao sam da serviram sa više učinka, da mu ritern učinim težim – ali mi sada preostaje da podignem samopouzdanje koje mi je danas nedostajalo u naredna dva meča”, kaže za medije Medvedev.

“Brzina podloge na poslednja 3 turnira se značajno razlikovala – i tajming je morao da mi bude bolji u ovim izuzetno brzim uslovima. Noge su mi kasnile, što je dovodilo do grešaka”, napominje on.

Završni masters
foto: Profimedia

Upitan o nedaćama kroz koje prolazi zbog činjenice da je Rus, Medvedev kratko odgovara:

Zavisi šta smatrate da je važno za vas, gde će uvek nešto biti više – a nešto manje važno. Neke odluke – kao neigranje Dejvis Kupa i Junajted Kupa – bile su očekivane, dok Vimbldon – i nije. Ja sam teniser – i sada kao i pre sam pre svega upućen da vodim računa o sebi, da pobeđujem mečeve i osvajam turnire. Život je težak, treba misliti o sebi – a u tom smislu sam razočaran današnjim porazom…” završava Danil.

Vuk Brajović / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track