POTPUNI RASPAD NADALA! Rafa izgubio ČETVRTI MEČ ZAREDOM! Kanađanin ga RASTURIO, šanse su mu sada mizerne
Foto: Profimedia

TORINO

POTPUNI RASPAD NADALA! Rafa izgubio ČETVRTI MEČ ZAREDOM! Kanađanin ga RASTURIO, šanse su mu sada mizerne

Tenis -

Drugi teniser sveta, Rafael Nadal nastavio je sa lošim rezultatima pošto je poražen u drugom kolu Završnog masters turnira u Torinu.

Bolji od njega je bio Feliks Ože-Alijasim koji mu je rezultatom 6:3, 6:4 naneo četvrti uzastopni poraz, a drugi u Torinu nakon što je Nadal izgubio i u prvom kolu.

Dugo je trajala borba u prvom setu, devet odigranih gemova odužilo se na 53 minuta, u kojima je Španac propustio svoje šanse, što je Kanađanin surovo kaznio.

Nadal je imao dve brejk lopte u prvom i sedmom gemu prvog dela igre, a kada je Ože-Alijasim uspešno prebrodio muke i stigao do prednosti od 4:3, neočekivano je dobio priliku da prvi put zapreti rivalu.

Španski teniser je imao 40:0 na svom servisu, ali nije uspeo da izjednači na 4:4, pošto je dvadesetdvogodišnjak vezao tri poena i nakon toga stigao do brejka.

Poveo je rezultatom 5:4, a onda je bez problema svojim servisom završio prvi set. U drugom setu je Ože-Alijasim prvi zapretio, a stigao je do brejka u ranoj fazi. Poveo je rezultatom 2:1, a potom mu je preostalo da čuva stečenu prednost.

Rafa je imao priliku da se vrati, ali nije iskoristio brejk loptu koja bi mu donela 3:3.

Feliks Ože-Alijasim
foto: Profimedia

I to je Kanađanin uspeo da iskoristi i da ubrzo privede meč kraju.

Ože-Alijasim je teniser sa možda i najboljom formom uprkos poraza u polufinalu Mastersa u Parizu od Holgera Runea i na startu Završnog mastersa od Kaspera Ruda.

Pa ako njegova pobeda protiv Nadala nije veliko iznenađenje, katastrofalna forma Španca svakako jeste.

"Bik sa Majorke" je izgubio na četiri vezana meča, što deluje nezamislivo za njega, ili bilo koga od najboljih tenisera sveta.

Nadalov crni niz počeo je na US openu gde je bolji od njega bio Frensis Tijafo, dok je u Parizu, zatim i u Torinu takođe poražen od Amerikanaca Tomija Pola i Tejlora Frica.

Šanse za plasman u narednu fazu Završnog turnira svedene su na minimum. U poslednjem kolu će igrati protiv Kaspera Ruda, dok Ože-Alijasima čeka okršaj sa Tejlorom Fricom.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track