ĐOKOVIĆ OTKRIO SITUACIJU U KOJOJ NE BI DOLAZIO U AUSTRALIJU! Novinari danima "BOMBARDUJU" Novaka nezgodnim pitanjima o istoj temi
Foto: EPA/Matt Turner

ADELEJD

ĐOKOVIĆ OTKRIO SITUACIJU U KOJOJ NE BI DOLAZIO U AUSTRALIJU! Novinari danima "BOMBARDUJU" Novaka nezgodnim pitanjima o istoj temi

Tenis -

Nakon pobede na startu turnira u Adelejdu u singl konkurenciji, Novak Đoković je još jednom govorio o dolasku u Australiju posle svega kroz šta je prošao na početku 2022. godine.

Podsetimo, Đoković je imao trogodišnju zabranu ulaska u ovu zemlju nakon što je iz iste deportovan, ali krajem 2022. godine ta odluka je ukinuta, pa je Novak mogao da se spakuje i ponovo stigne u Australiju.

Na turniru u Adelejdu je u ponedeljak izgubio u dubl konkurenciji gde je igrao u paru sa Vasekom Pospišilom, a u utorak je pobedio Konstanta Lestijena rezultatom 6:3, 6:4 i zakazao susret sa još jednim Francuzom, Kventinom Alisom.

Nakon meča je opet bio primoran da odgovara na pitanja novinara o situaciji u kojoj se nalazio početkom prošle i ove godine.

"Mogu da kažem da je dolazak ove godine drugačiji u odnosu na ostale zbog svega što se dešavalo pre 12 meseci. Ali to je iza mene. Idem dalje, gledam napred. Došao sam nedelju dana pre mog prvog meča. Dovoljno vremena. Zapravo, ne sećam se kada sam došao tako rano u Australiju. Imao sam dovoljno vremena da se prilagodim na vremensku zonu, vremensku razliku i na sve što me čeka ovde", rekao je Đoković.

Novak Đoković
foto: Profimedia

Za razliku od traumatičnog spleta događaja iz prošle godine, dolazak u Australiju sada je bio potpuno normalan.

"Malo sam se šalio sa mojim timom da ću ovoga puta ući u Australiju. To se i dogodilo. Bilo je normalno, kao i svake druge godine, osim prošle. Dobro sam sleteo, prošao pasošku kontrolu, pokupio stvari o otišao u hotel".

Za kraj, peti teniser sveta ističe da je srećan što je ponovo u Australiji i da u suprotnom ne bi ni dolazio.

"Da se nisam radovao dolasku u Australiju, ne bih ni bio ovde. Želim da budem ovde. Drago mi je što sam do sada naišao na prijem kakav sam želeo. Neću da se fokusiram na negativne stvari. Ovde sam da igram tenis i širim dobru energiju", zaključio je srpski teniser.

Novak Đoković
foto: Brenton EDWARDS / AFP / Profimedia

Đokovića, nakon turnira u Adelejdu, koji služi kao priprema za Australijan open, čeka upravo igranje na prvom grend slemu u sezoni, a na njemu će Srbin biti favorit u pohodu na rekordnu 10. titulu na tom turniru, a ukupno 22. grend slem trofej, po čemu bi se izjednačio sa Rafaelom Nadalom.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track