TURNIR U ADELEJDU: Sabalenka u četvrtfinalu, Kostjuk eliminisala Ribakinu
Foto: EPA/MATT TURNER

ADELEJD

TURNIR U ADELEJDU: Sabalenka u četvrtfinalu, Kostjuk eliminisala Ribakinu

Tenis -

Beloruska teniserka Arina Sabalenka plasirala se u četvrtfinale turnira u Adelejdu, pošto je pobedila Ruskinju Ljudmilu Samsonova sa 7:6(8), 7:6(3).

Sabalenka je u svom prvom meču u novoj godini slavila posle velike borbe koja je trajala dva sata i 15 minuta.

Trenutno peta teniserka sveta je bila u velikom problemu u prvom setu, pošto je Samsonova za manje od pola sata igre, uz dupli brejk, povela sa 5:1. Medjutim, Sabalenka je spasila sedam set lopti i "ukrala" prvi set posle skoro 80 minuta igre.

Nakon što su teniserke razmenile po brejk na početku drugog seta, nijedna u narednih osam gemova nije imala brejk loptu, pa je sve rešeno u još jednom taj-brejku u kojem je Sabalenka osvojila prva tri i poslednja tri poena.

Sabalenka će u četvrtfinalu turnira u Adelejdu igrati protiv Čehinje Markete Vondroušove koja je izgubila samo četiri gema u melu protiv Estonke Kaje Kanepi - 6:0, 6:4.

Plasman u četvrtfinale obezbedila je i Ukrajinka Marta Kostjuk koja je pobedila šampionku Vimbldona, Kazahstanku Elenu Ribakinu sa 6:7, 6:2, 6:3 posle dva sata i 23 minuta igre.

Naredna protivnica 69. teniserke sveta biće bolja iz meča u kojem se sastaju Ons Žaber iz Tunisa i Rumunka Sorana Kirstea.

Dalje je prošla i Ruskinja Veronika Kudermetova pošto je bila bolja od Kanadjanke Bjanke Adresku sa 6:4, 6:0. Ona će se za plasman u polufinale boriti sa pobednicom duela Jelena Ostapenko - Irina Begu.

(Kurir sport/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track