RUS SE PROŠETAO DO POLUFINALA ADELEJDA: Medvedev čeka rasplet meča Đoković - Šapovalov (VIDEO)
Foto: EPA/MATT TURNER

ADELEJD

RUS SE PROŠETAO DO POLUFINALA ADELEJDA: Medvedev čeka rasplet meča Đoković - Šapovalov (VIDEO)

Tenis -

Ruski teniser Danil Medvedev plasirao se u polufinale turnira u Adelejdu pošto je savladao sunarodnika Karena Hačanova sa 6:3, 6:3.

Trenutno sedmi teniser sveta je do pobede protiv 20. na ATP listi stigao posle 78 minuta igre, u njihovom prvom međusobnom duelu od 2019. godine.

Nakon što je spasio dve brejk lopte u svom prvom servis gemu, Medvedev je do kraja prvog seta dva puta napravio brejk, dok u drugom setu nije paničio posle ranog brejka već je od rezultata 1:3 vezao pet gemova i na kraju slavio.

Medvedev će se za plasman u finale ovog turnira boriti sa pobednikom četvrtfinala u kojem će se kasnije danas sastati Novak Djoković i Denis Šapovalov.

"Jedan od njih dvojice ima mnogo titula i voli da igra u Australiji, ali se nikad ne zna šta će se dogoditi. Gledaću njihov meč", rekao je Medvedev.

Plasman u polufinale obezbedio je i Amerikanac Sebastijan Korda koji je slavio protiv Italijana Janika Sinera sa 7:5, 6:1. Njegov naredni rival biće Japanac Jošihito Nišioka koji je pobedio Australijanca Alekseja Popirina sa 7:6, 6:7, 6:2.

U ženskom delu turnira, u polufinale su se plasirale Beloruskinja Arina Sabalenka i Rumunka Irina Begu. Sabalenka je sa 6:3, 7:5 pobedila Čehinju Marketu Vondroušovu, dok je Begu bila bolja od Ruskinje Veronike Kudermetove sa 7:5, 6:4.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track