NEK SE SPREMI MEDVEDEV! Novak srušio nezgodnog Šapovalova za plasman u POLUFINALE, pa poslao snažnu PORUKU NA SRPSKOM!
Foto: AP Photo/Kelly Barnes

ADELEJD

NEK SE SPREMI MEDVEDEV! Novak srušio nezgodnog Šapovalova za plasman u POLUFINALE, pa poslao snažnu PORUKU NA SRPSKOM!

Tenis -

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale ATP turnira u Adelejdu, pošto je u četvrtfinalnom duelu savladao Kanađanina Denisa Šapovalova sa 2:0 u setovima (6:3,6:4)

Novak će u polufinalu igrati protvi velikog rivala Danila Medvedeva, koji je ranije danas savladao sunarodnika Karena Hačanova sa 6:3, 6:3.

Sjajan otpor pružio je Šapovalov Novaku u prvom setu. Nole je nešto nesigurnije ušao u meč, već u prvom gemu spasao je dve brejk lopte. Kanađanin je servirao sjajno, bez većih problema osvajao svoje servis gemove i konstantno vršio pritisak na Novaka. Imao je u petom gemu ponovo priliku da oduzme servis srpskom asu, ali Nole mu to nije dozvolio. U finišu seta, iskusni Srbin je kaznio Kanađanina za propuštene šanse. Ubacio je u brzinu, iskoristio prvu priliku za brejk i onda rutinski završio posao.

Način na koji je izgubio set uticao je na Šapovalova, koji je potpuno potonuo na statu drugog seta. Njegova igra se potpuno raspala, Novak je to iskoristio i u trećem gemu je stigao do brejka. Međutim, nakon 3:1 za Đokovića, Šapovalov se potpuno neočekivano vraća u meč. Iskoristio je u šestom gemu neočekivani pad Novaka, koji je nakon 40:0 izgubio pet vezanih poena i dozvolio rivalu da dođe do izjednačenja. Bio je to samo trenutak pada koncentracije velikog šampiona, koji nije dozvolio da ga to poremeti! Nastavio je da vrši pritisak na rivala i u devetom gemu je uspeo da napravi ključni brejk.

Nakon meča Novak se zahvalio navijačima na sjajnoj podršci koju je imao.

"Bila je sjajna atmosfera, odlična podrška, hvala vam za energiju i podršku", rekao je srpski as.

On je istakao da je meč bio izuzetno naporan, iako rezultat to ne govori.

"Mislim da rezultat ne daje pravi utisak šta se dešavalo na terenu. Bio je neizvestan meč. Bilo je iscrpljujuće u prvom setu, mnogo dugih razmena. U drugom setu sam uspeo da ostanem mentalno siguran u važnim trenucima i da odigram svoj najbolji tenis. Zadovoljan sam zbog načina na koji sam se borio večeras", rekao je Novak.

Đoković je tokom intervja prokomentarisao i vatromet u Adelejdu zbog koga je na kratko bio prekinut ovaj meč.

"Mora da je to zbog pravoslavnog Božića", rekao je uz osmeh Novak.

Onda je na oduševljenje srpskih navijača usledila i njegova poruka na srpskom jeziku.

"Srećno svima Badnje veče kojima slave", rekao je Novak i izazvao ovacije na tribinama.

UŽIVO: ĐOKOVIĆ - ŠAPOVALOV 6:3; 6:4

II SET

KRAJ - NOVAK JE U POLUFINALU ATP TURNIRA U ADELEJDU!

5:4 za Đokovića - Novak ponovo pravi BREJK! Serviraće za pobedu i plasman u polufinale turnira! Žestoka borba vodila se u ovom gemu, Novak je iskoristio četvrtu brejk loptu i stigao na korak od trijumfa!

4:4 izjednačenja - Sjajan servis gem Đokovića, srpski as stiže do izjednačenja. Najbrži gem na današnjem meču!

3:4 za Šapovalova - Treći vezani gem za kanadskog tenisera koji ponovo ima prednost u ovom setu. Uspeo je da potvrdi brejk posle velike borbe u gemu u kom je Novak propustio dve brejk lopte.

3:3 izjednačenje - Šok. Šapovalov potpuno neočekivano dolazi do izjednačenja u ovom setu. Novak je imao 40:0, a onda je dozvolio rivalu da osvoji pet vezanih poena i tako stigne do brejka i izjednačenja u setu.

3:2 za Đokovića - Šapovalov uspeva da smanji zaostatak u drugom setu.

3:1 za Đokovića - Novak je rutinski materijalizovao prednost koju je stekao u prethodnom gemu.

2:1 za Đokovića - BREJK! Nole je ubacio u brzinu! Stigao je do dve vezane brejk lopte i odmah iskoristio šansu koja mu se ukazala.

1:1 izjenačenje - Novak bez izgubljenog poena osvaja servis gem!

0:1 za Šapovalova - Kanađanin osvaja uvodni gem u drugom setu. Uspeo je da prekine nalet srpskog tenisera i prvi put na meču stiže do prednosti.

6:3 - NOVAK OSVAJA PRVI SET!

5:3 za Đokovića - BREJK! Novak u finišu prvog seta uspeva da oduzme servis rivalu! Prvu brejk šansu na meču uspeo je da iskoristi i u narednom gemu će servirati za osvajanje prvog seta!

4:3 za Đokovića - Novak ponovo stiže do prednosti.

3:3 izjednačenje - Daleko najteži servis gem od starta meča uspeo je da osvoji Špaovalov. Novak je konstantno pretio, ali nije uspeo da dođe do prilike za brejk.

3:2 za Đokovića - Ponovo je Novak morao ozbiljno da se pomuči da bi osvojio svoj servis gem. Spasao je novu, treću brejk loptu u prvom setu i ponovo došao do prednosti.

2:2 - Još jedan siguran gem Šapovalova. Sjajno je servirao Kanađanin, ekspresno stigao do 40:0. Novak je zahvaljujući dobrom riternu uspeo da veže dva poena, priđe na 40:30, ali onda je Šapovalov ponovo pronašao sjajan prvi servis i stigao do izjednačenja.

Posle tri - četiri minuta pauze meč se nastavlja.

Veliki vatromet u Adelejdu prekinuo je na kratko meč između Đokovića i Šapovalova.

Novak Đoković
foto: Peter Mundy/Speed Media / Shutterstock Editorial / Profimedia

2:1 za Đokovića - Siguran gem srpskog tenisera. Loše je krenuo, izgubio uvodni poen, ali nakon toga preuzima kontrolu, osvaja četiri vezana poena i zasluženo stiže do nove prednosti.

1:1 izjednačenje - Šapovalov osvaja svoj prvi servis gem i bez većih problema stiže do izjednačenja u setu.

1:0 za Đokovića - Uz dosta muke Novak uspeva da osvoji prvi gem. Nakon 11 minuta igre i 16 odigranih poena srpski teniser je stigao do prednosti. Nesigurno je počeo Novak, dozvolio rivalu da dođe do dve vezane brejk lopte, ali zahvaljujući sigurnom servisu u nastavku uspeo je da preokrene situaciju u svoju korist. Igralo se na razliku, Novak je pet puta stizao do prednosti i na kraju završio posao.

Meč je počeo, Novak prvi servira!

11.15 - Igrači su izašli na teren, meč uskoro počinje. Kiša pada u Adelejdu, pa je krov na terenu zatvoren.

Đoković je peti teniser sveta, dok se Šapovalov nalazi na 18. mestu ATP liste.

Njih dvojica do sada su se sastali sedam puta, a sve duele dobio je srpski as.

Novak Đoković, Denis Šapovalov
foto: EPA, Profimedia

Bolji iz ovog duela igraće u polufinalu protiv Danila Medvedeva koji je ranije danas savladao sunarodnika Karena Hačanova sa 6:3, 6:3.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track