TAJNA NOVAKOVOG BOKSA: SVETA PRAVILA KOJA SVI MORAJU DA POŠTAJU - Pet stvari koje su KLJUČNE i čije je kršenje ZABRANJENO!
Foto: screenshot SK

otkrivamo sve detalje

TAJNA NOVAKOVOG BOKSA: SVETA PRAVILA KOJA SVI MORAJU DA POŠTAJU - Pet stvari koje su KLJUČNE i čije je kršenje ZABRANJENO!

Tenis -

Boks je od izuzetno značaja za svakog tenisera. To je jedino mesto kojem oni mogu da se obrate za vreme meča, gde mogu da nađu utočište, rešenje problema, ali i da iskale bes.

Česte su situacije kada vidimo klinč tenisera i ljudi koji su mu najbliži.

Nije to ništa strašno, mada ume da bude neprijatno, posebno kada pređe granicu, a to smo upravo videli u Adelejdu kada je Novak izbacio iz lože brata Marka, ali i članove svog tima Elenu i Eduarda.

TAJNA NOVAKOVOG ODNOSA S BOKSOM

Novaku je boks zona komfora, u njemu traži odušak za sve ono što se dešava na terenu, a najčešće mu je potreban kada na terenu ne ide sve onako kako su zamislili. Tada dolazi do komunikacije, koja se odvija u ovih pet modela:

1. Novak se okreće ka boksu i komentariše kada protivnik ima sreće u više navrata, pogodi više puta liniju, loptice mu padaju od mreže u Novakovo polje i slično.

2. Kada Đoković nije zadovoljan svojom igrom, tada se okreće ka boksu i komentariše ono što nije dobro i šta mu ne ide po planu.

Goran Ivanišević
foto: Screenshot

3. Novak komentariše svoju igru negativno, ali više zbog toga da bi dobio savet ili povratnu informaciju od Ivaniševića, s kojim jedino komunicira na temu taktike i stvari koje radi na terenu.

4. Ako se Ivaniševićevi saveti na ispostave plodonosnim, onda prigovara na njegov komentar ili na ono što mu je rekao da promeni u igri.

5. Želeći da promeni nešto ekstremno u svojoj igri. žestoko kritikuje članove svog boksa.

ŠTA NOVAK VIČE PREMA BOKSU

- Ne dajete mi dobre savete!

- Ne učestvujete dovoljno u igri!

- Ne pratite moju igru!

- Izađite napolje! (kad je najviše besan)

SPECIJALNA KOMUNIKACIJA

Obraćanje fizioterapeutu: Kad mu je potreban napitak, neki gel, rezervni par patika ili bilo šta slično.

Komunikacija je često imperativna i Novak zahteva da što pre dobije to što mu je potrebno: "Hajde brzo, šta čekaš?" To takođe spada u jedan vid izduvnog ventila kada je meč naporan i ne ide sve po planu.

Kurir sport

Bonus video:

00:34

Novak Đoković slavi Novu godinu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track