ĐERE U DRUGOM KOLU AUSTRALIJAN OPENA: Laslo jači i od toplote za prvu pobedu za Srbiju u Melburnu (FOTO)
Foto: EPA/Biel Alino

AUSTRALIJAN OPEN

ĐERE U DRUGOM KOLU AUSTRALIJAN OPENA: Laslo jači i od toplote za prvu pobedu za Srbiju u Melburnu (FOTO)

Tenis -

Iz Melburna za Kurir - Vuk Brajović

Srpski as prvi put u drugom kolu Australijen Opena – 3:1 protiv Belgijanca Bergsa.

Zreliji je i bolji teniser u svakom smislu naš Laslo Đere nego što je bio slučaj pri njegovim prethodnim nastupima ovde u Australiji.

Dobru formu iz Oklanda simpatični Senćanin potvrdio je pobedom za Srbiju u Melburnu protiv mladog izazivača Bergsa iz Belgije – i to u neregularnim uslovima, jer je skoro ceo meč odigran u uslovima petog podeoka na toplotnoj skali (oko 40 stepeni celzijusa i sa izuzetno visokim stepenom vlažnosti vazduha) što automatski aktivira proceduru prekida mečeva na spoljim terenima – a zatvaranja krova i nastupa u erkondišniranim uslovima na stadionima koji su tako opremljeni.

Laslo Đere
foto: Kurir Sport

Odlično je Đere otvorio meč, sa brejkom u pravom trenutku i uz stabilan servis – i poveo sa 1:0 u setovima. Onda – neobjašnjiv pad, zaostatak od 4:0 i gubitak drugog seta sa skoro nezamislivih 6:1. Ali onda skoro prekopirani prvi set – koji Laslo dobija sa brejkom viška – i vođstvo protiv iznurenog protivnika od 5:0 koje ni desparatni medicinski tajm-aut protivnika nije poremetilo. 6:1 za konačnih 3:1 u setovima posle 2 sata i 48 minuta igre u uslovima paklene toplote je ohrabrujući rezultat za nastavak turnira – a pogotovo kada se ima u vidu da Laslo do sada nikada nije igrao u drugom kolu turnira u Melburnu.

Laslo Đere
foto: Kurir Sport

U narednom kolu Laslo igra prvi put u karijeri protiv nestalnog komšije iz Bugarske, Grigora Dimitrova – koji je danas preskočio opasnu prepreku u liku Aslana Karaceva u tri seta (7:6 7:5 6:2).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track