KAKVO LUDILO OD MEČA! Marej posle NEVEROVATNOG DUELA i 5 setova slavio nad Beretinijem i plasirao se u 2. kolo AO (VIDEO)
Foto: EPA/LUKAS COCH

AUSTRALIJAN OPEN

KAKVO LUDILO OD MEČA! Marej posle NEVEROVATNOG DUELA i 5 setova slavio nad Beretinijem i plasirao se u 2. kolo AO (VIDEO)

Tenis -

Britanski teniser Endi Marej plasirao se u drugo kolo Otvorenog prvenstva Australije, pošto je u Melburnu savladao italijanskog igrača Matea Beretinija sa 6:3, 6:3, 4:6, 6:7 (7), 7:6 (6).

Meč između Beretinija i Mareja, 14. i 66. igrača sveta trajao je četiri sata i 49 minuta.

Marej je već u drugom gemu došao do brejka, koji je bio dovoljan za vođstvo u setovima. Petostruki finalista Australijan opena je brejkom otvorio i drugi set, da bi na isti način u devetom gemu završio set.

Beretini ključni brejk u trećem setu pravi u petom gemu, dok su u četvrtom setu teniseri čuvali servise. Italijan je u taj-brejku iskoristio treću set loptu i sa 9:7 završio taj deo igre.

U 10. gemu odlučujućeg seta Beretini je imao meč loptu na servis Britanca, ali je Marej uspeo da ostane u duelu i zatim u super taj-brejku slavi rezultatom 10:6.

Bivši prvi teniser sveta u drugom kolu igra sa pobednikom meča između Italijana Fabija Fonjinija i domaćeg tenisera Tanasija Kokinakisa.

Endi Marej
foto: EPA/LUKAS COCH

Plasman u drugo kolo obezbedio je 15. igrač na ATP listi Španac Pablo Karenjo-Busta, koji je bio bolji od Argentinca Pedra Kačina sa 7:6 (4), 6:1, 7:6 (3).

Dalje je prošao i Argentinac Dijego Švarcman (26. teniser sveta), pošto je pobedio Ukrajinca Alekseja Krutjuha sa 6:4, 6:7 (8), 6:3, 7:6 (5).

U narednu fazu Australijan opena prošli su i Britanac Danijel Evans, Španac Alehandro Davidovič Fokina, kao i francuski igrači Benžamen Bonzi i Žeremi Šardi.

(Kurir sport/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track