SA SRPKINJOM NEMA ZEZANJA: Zgodna Marijana ODUVALA Nadala i ZAPUŠILA USTA Federeru! Prepotentne zvezde ne ferma ni dva posto!
Foto: EPA/DAVE HUNT

NEMA RASPRAVE

SA SRPKINJOM NEMA ZEZANJA: Zgodna Marijana ODUVALA Nadala i ZAPUŠILA USTA Federeru! Prepotentne zvezde ne ferma ni dva posto!

Tenis -

Kragujevčanka Marijana Veljović, teniska zvezda iz sudijske stolice, ponovo je dospela u centar pažnje.

Marijana je sudila meč drugog kola Australijan opena između Rafaela Nadala i Amerikanca Mekenzija Mekdonalda i nije imala nimalo lak posao.

Srpkinja je na ovom meču imala sukob sa španskim teniserom, ali nije dozvolila da je to poremeti. Ostala je smirena i koncentrisana i sjajno je odradila svoj posao.

Do rasprave je došlo kada je Marijana odlučila da opomene Nadala jer odugovlači sa servisima. Španac je pobesneo i osuo paljbu:

"Odem po peškir, okrenem se i vidim sat kako odbrojava 'pet, četiri...', sa tobom je uvek isto! Sve je ok. Eno ga, peškir je tamo, ne mogu da ga uzimam svaki put, a on je u najdaljem uglu terena", besneo je Nadal.

Marijana nije nasela na njegovu provokaciju, šmekerski ga je "iskulirala" i nastavila profesionalno da radi svoj posao.

Rafael Nadal, Marijana Veljović
foto: EPA/JOEL CARRETT, AP Photo/Asanka Brendon

Zanimljivo, ovo nije prvi put da zgodna Kragujevčanka lako izlazi na kraj sa prepotentnim teniskim zvezdama. Podsetimo, pre tri godine na Australijan openu očitala je lekciju i Rodžeru Federeru nakon njegovih psovki tokom četvrtfinala sa Tenisom Sandgernom. Marijana je tada prekorila nepristojnog Švajcarca i zbog toga dospela pod lupu javnosti.

Marijana je rođena 24. januara 1986. godine u Kragujevcu. Tenisom se bavila od malih nogu, kada taj sport nije bio popularn kod nas. Oprobala se u atletici, košarci, odbojci i latinoameričkom plesu, ali je tenis ostao najveća ljubav. Prvu sudijsku školu završila je u Beogradu 2008, i te godine je bila najbolji polaznik. Od tog momenta počinje uspon njene karijere. Vredno je radila i isplatilo se. Deset godina kasnije imala je priliku da sudi i veliko finale jednog Grend slem turnira. Sada predstavlja sam sudijski vrh u svetu tenisa.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track