NOVAKU NI POVREDA NE MOŽE NIŠTA! Neuništivi Srbin RAZBIO Bugarina Dimitrova i izborio plasman u OSMINU FINALA Australijan opena!
Foto: Martin KEEP / AFP / Profimedia

redom gazi

NOVAKU NI POVREDA NE MOŽE NIŠTA! Neuništivi Srbin RAZBIO Bugarina Dimitrova i izborio plasman u OSMINU FINALA Australijan opena!

Tenis -

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u osminu finala Australijan opena, pošto je u trećem kolu ubedljivo savladao bugarskog tenisera Grigora Dimitrova 3:0 (7:6, 6:3, 6:4).

UŽIVO: ĐOKOVIĆ - DIMITROV 7:6 (9:7); 6:3; 6:4

Posle tri sata i sedam minuta neverovatne borbe pobedio je Novak Grigora Dimitrova i povredu zadnje lože i zasluženo izborio plasman u osminu finala Australijan opena 15. put u karijeri.

Za četvrtfinale će se boriti protiv Australijanaca Aleksa De Minora koji je u tri seta 7:6, 6:2, 6:1 savladao francuskog predstavnika Bendžamina Bonzija.

Novak je sjajno otvorio meč, odmah na startu oduzeo je servis rivalu i sigurno čuvao prednost sve do same završnice prvog seta. U devetom gemu imao je srpski as tri set lopte na servis Dimitrova, ali nije uspeo da iskoristi priliku koja se ukazala. U tim momentima bilo je jasno da povreda zadaje ozbiljne probleme Đokoviću. Slabo se kretao, što je Dimitrov maksimalno iskoristio. Bugarin vraća brejk, pa dolazi do prednosti od 6:5. Imao je dve set lopte Grigor na Novakov servis, ali je Srbin uspeo da se izvuče iz neugodne situacije, pa je odluka pala u taj-brejku. A u taj-brejku gledali smo neviđenu dramu. Novak stiže do 5:3 i činilo se da će rutinski završiti posao. Imao je i set loptu na 6:5, ali Dimitrov pravi preokret i dolazi do nove prilike da osvoji set. Ipak, kada je bilo najpotrebnije Novak je bio na visini zadatka. Sjajno je servirao, stigao do nove set lopte i nakon najduže razmene na meču osvojio ključni poen za 1:0.

Novak Đoković
foto: Martin KEEP / AFP / Profimedia

U pauzi između setova bio je prinuđen da zatraži lekarsku pomoć zbog problema sa povredom zadnje lože.

Servis je radio posao Novaku u drugom setu. Osvajao je sigurno svoje servis gemove i vršio pritisak na rivala. U maratonskom četvrtom gemu propustio je Nole četiri brejk lopte, ali nije dozvolio da ga to poremeti. Već u šestom ukazala se nova šansa, koju koristi. Bio je to ključni brejk u drugom setu. Naime, do kraja je sigurno čuvao prednost i rutinski stigao do velikih 2:0 u setovima.

Usledio je izuzetno neobičan treći set. Novak je napravio brejk odmah na startu i uz dosta muke potvrdio prednost. U trećem gemu je ponovo oduzeo servis rivalu i poveo sa 3:0. Gledali smo seriju brejkova. Najpre je Dimitrov oduzeo servis Srbinu, onda je Novak ponovo brejknuo Bugarina, da bi Dimitrov u narednom gemu ponovo oduzeo servis Đokoviću i smanjio na 4:2. Ipak, do kraja seta Nole je sačuvao brek prednosti i zasluženo izborio plasman u osminu finala Australijan opena.

TOK MEČA:

III SET

KRAJ MEČA! NOVAK JE U OSMINI FINALA!

5:4 za Đokovića - Dimitrov je preživeo, za sada... Bugarin sigurno osvaja svoj servis gem, međutim, u narednom će Novak servirati za pobedu i 15. plasman u osminu finala Australijan opena.

5:3 za Đokovića - Proradio je Novakov servis u ovom gemu! Novaka samo jedan gem deli od plasmana u osminu finala!

4:3 za Đokovića - Prvi put u ovom setu Dimitrov osvaja svoj servis gem. Bugarin je bez izgubljenog poena uspeo da smanji zaostatak u ovom setu. Novaku je ostao jedan brejk prednosti.

4:2 za Đokovića - Novi brejk Dimitrova. U ovim mometima teniseri ne uspevaju da osvoje svo servis gem. Nekoliko maratonskih poena osvojio je Bugarin u ovom gemu i nakon duple greške Novaka stigao do novog brejka. Dva vezana servis gema izgubio je Đoković.

4:1 za Đokovića - BREJK! Novak ponovo oduzima servis rivalu! Sjajna igra srpskog asa u trećem setu!

3:1 za Đokovića - Dimitrov vraća jedan brejk. Smanjio je zaostatak bugarski teniser.

Ljubitelji tenisa u Srbiji nisu u mogućnosti da prate treći set meča između Đokovića i Dimitrova, jer je Eurosport prekinuo prenos i prebacio se na meč između Mareja i Aguta. Skandalozan potez ove medijske kuće!

U četvrtom gemu trećeg seta ponovo je počeo da se emituje prenos Novakovog meča. Nadamo se da će navijači u Srbiji biti u prilici da isprate meč do kraja.

3:0 za Đokovića - NOVI BREJK! Novak ima ogromnu

2:0 za Đokovića - Uz dosta muke Novak uspeva da materijalizuje prednost koju je stekao u prethodnom gemu. Spasao je srpski as dve brejk lopte, napravio preokret i uvećao prednost u setu.

1:0 za Đokovića - BREJK! Idealan start trećeg seta za srpskog asa! Novak je iskoristio drugu priliku za brejk u ovom gemu i sjajno otvorio treći set!

II SET

NOVAK OSVAJA DRUGI SET! Bez izgubljenog poena srpski as osvaja gem i završava posao u drugom setu!

5:3 za Đokovića - Dimitrov smanjuje zaostatak. U narednom gemu Novak će servirati za velikih 2:0 u setovima.

5:2 za Đokovića - Nemoćan je Dimitrov u ovim momentima! Novak je rutinski potvrdio brejk i sada ga samo jedan gem deli od osvajanja drugog seta!

4:2 za Đokovića - BREJK! Novak uspeva da oduzme servis rivalu! Oštri bekhendi i sjajne dijagonale Novaka naterale su Dimitrova na greške i Novak ponovo prvi stiže do brejka!

3:2 za Đokovića - Servis radi posao u ovim momentima. Novak ponovo stiže do prednosti!

2:2 izjednačenje - Kakva šteta! Tri prilike za brejk propustio je Novak u ovom gemu. Preživeo je Dimitrov dramatičan 11-minutni gem u kom je Đoković imao nekoliko sjajnih šansi da oduzme servis rivalu.

2:1 za Đokovića - Još jedan brz gem Đokovića. Ne dozvoljava Novak rivalu da dođe u priliku za brejk.

1:1 izjednačenje - Uzvraća bugarski as istom merom, rutinski stiže do izjednačenja.

1:0 za Đokovića - Siguran servis gem Novaka na startu prvog seta.

Novak Đoković
foto: Martin KEEP / AFP / Profimedia

NIJE DOBRO - POVREDA MUČI NOVAKA! U pauzi između setova Novak je bio prinuđen da zatraži lekarsku pomoć! Povreda zadnje lože ozbiljno muči srpskog asa na ovom meču!

NOVAK OSVAJA PRVI SET! Posle neviđene drame u taj-brejku srpski as uspeva da osvoji prvi set. Imao je Novak 5:2 i delovalo je da će rutinski završiti posao. Međutim, Dimitrov se vraća, dolazi i do set lopte, ali Novak je bio maksimalno koncentrisan u finišu. Sjajno je servirao i došao do četvrte set lopte. Ni ovu nije iskoristio, pa se drama nastavila. Dimitrov je ponovo bio siguran na servisu, pa on dolazi do prilike da osvoji set, ali se Novak izvukao istom merom. Usledila je najduža razmena u setu koja pripada srpskom asu. Bacio se Novak i osvojio poen koji mu je na kraju doneo prvi set.

6:6 izjednačenje - Uz dosta muke Novak uspeva da izbori taj-brejk. Spasao je dve set lopte Đoković u ovom gemu. Evidentno je da ima problem sa povredom, da trpi bolove i slabije se kreće u finišu seta.

5:6 za Dimitrova - Bugarin pravi preokret u finišu seta. Ekspresan servis gem raspoloženog Dimitrova. Sada će Novak servirati za ostanak u setu.

5:5 izjednačenje - Gubi servis Novak u gemu u kom je servirao za osvajanje prvog seta! Duže razmene nisu išle na ruku povređenom Novaku, Dimitrov je vršio pritisak, stigao do prve brejk lopte na meču i odmah iskoristio priliku koja mu se ukazala.

5:4 za Đokovića - Uz dosta muke Dimitrov uspeva da osvoji servis gem. Novak je propustio tri set lopte na servis bugarskog tenisera. U narednom gemu serviraće za osvajanje prvog seta.

5:3 za Đokovića - Novak i dalje čuva brejk prednosti! Jedan gem deli ga od osvajanja prvog seta!

4:3 za Đokovića - Čuva Dimitrov svoj servis, osvaja gem bugarski teniser i ponovo smanjuje zaostatak.

4:2 za Đokovića - Perfektan gem srpskog asa. Bez izgubljenog poena Novak je završio posao!

3:2 za Đokovića - Smanjuje zaostatak Dimitrov. Bugarin je imao 40:15 i delovalo je da će rutinski završiti ovaj gem, međutim, Novak uspeva da stigne do izjednačenja. Ipak, Dimitrov nije dozvolio Srbinu da ponovo dođe u priliku za brejk, sjajno je servirao u završnici gema.

Novak Đoković
foto: ANTHONY WALLACE / AFP / Profimedia

3:1 za Đokovića - Sjajno se odbranio Dimitrov na startu ovog gema i pogodio strašan forhend za 0:15. Međutim, nakon toga usledila je sjajna reakcija Novaka. Srbin osvaja četiri poena u nizu i završava posao.

2:1 za Đokovića - Prvi gem za Dimitrova, smanjuje zaostatak Bugarin.

Grigor Dimitrov
foto: AP/Aaron Favila

2:0 za Đokovića - Uspeo je Novak da potvrdi brejk! Novak je dobro servirao stigao do 40:15, ali Dimitrov uspeva da dođe do izjednačenja. Međutim, Novak nije dopustio rivalu da stigne do brejk lopte, posle sjajnog izlaska na mrežu završio je posao u ovom gemu.

1:0 za Đokovića - BREJK! Sjajan start, koristi Novak prvu brejk loptu. Bolji početak meča nismo mogli ni da zamislimo. Novak je odmah izvršio pritisak na servis Dimitrova, iskoristio greške rivala i došao do dve vezane prilike za brejk. Iskoristio je prvu šansu i stigao do prednosti na startu meča.

MEČ JE POČEO

Novak Đoković
foto: Kurir

09.10 - Grigor je dobio podbacivanje, Bugarin će prvi servirati na ovom meču!

09:06 - Igrači izlaze na teren! Ovacije za Đokovića!

09.05 - Zagrevanje je u toku, teniseri uskoro izlaze na teren.

Novak
foto: Printscreen

Biće to 11 međusobni susret ovih rivala, a Novak je od 10 odigranih duela slavio čak devet puta! Srpski as je samo jednom je poražen od Dimitrova i to davne 2013. godine na Mastersu u Madridu. Poslednji put sastali su se pre četiri godine u Parizu, kada je posle dva seta srpski as bio uspešniji.

Đoković je do trećeg kola stigao nakon pobede nad francuskim teniserom Encom Kuakom 3:1, dok je Dimitrov u drugoj rundi bio bolji od srpskog tenisera Lasla Đerea.

Trenutno veća briga od samog protivnika za Novaka je povreda zadnje lože koju vuče još od polufinala turnira u Adelejdu. Novak ima problema sa mišićem od samog starta turnira, a na meču protiv anonimnog Francuza stvar se dodatno iskomplikovala.

Novak je pred meč sa Grigorom odradio pripremu na terenu broj 22, a na povređenom mišiću pored bandaže imao je i tejp koji ublažava bol.

Novak Đoković
foto: Kurir

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track