NETFLIKSOVO PROKLETSTVO: Svi igrači koji su se pojavili u seriji kao naslednici Novaka Đokovića ispali sa AO u prvoj nedelji
Foto: EPA/LUKAS COCH, Printskrin

GREND SLEM U MELBURNU

NETFLIKSOVO PROKLETSTVO: Svi igrači koji su se pojavili u seriji kao naslednici Novaka Đokovića ispali sa AO u prvoj nedelji

Tenis -

Poraz Feliksa Ožea-Alijasima u četvrtom kolu Australijan opena nastavak je seće favorita na grend slemu u Melburnu.

Šesti nosilac je pao u četiri seta od češkog autsajdera Jiržija Lehecke.

Poraz Kanađanina znači da su svi igrači koji su prikazani u Netfliksovom teniskom dokumentarcu "Tačka preloma" ispali već u prvoj nedelji Australijan opena.

Netfliks je okupio desetak tenisera i teniserki koje je video kao naslednike Novaka Đokovića, Rafaela Nadala, Rodžera Federera i Serene Vilijams, koji dominiraju ili su dominirali u poslednje dve decenije.

Cilj dokumentarca je bio da prikaže talente koji su nagovestili da mogu da izađu iz senke veterana koji i dalje dominiraju ovim sportom.

Tejlor Fric, Kasper Rud, Mateo Beretini, Tanasi Kokinakis, Marija Sakari i Ond Džaber su ispali u prva tri kola, dok su Nik Kirjos, Ajla Tomanović i Paula Badosa odustali pre početka zbog povreda.

Niko od pomenutih, a koji su tokom karijere već bili u Top 10, nije dočekao drugu nedelju na grend slemu u Melburnu.

Zanimljivo je da se poslednji u nizu, Ože-Alijasim, smejao na priče o "Netfliksovom prokletstvu" uoči meča sa Čehom.

"Mislim da je smešno. Ne mislim da je to povezano. Možda neko od igrača koji su ispali osećaju da je to nekako povezano. Smešno je kako stvari ponekad funkcioišu".

Hešteg "netfliksprokletstvo" je trenutno u trendu na Tviteru, a mnogi smatraju da je ta priča sada završena kada su svi igrači koji se pojavljuju u seriji, ispali sa turnira.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track