ŠOKANTNO UPOZORENJE - NOVAK JE NA KORAK OD POVLAČENJA! Zabrinjavajuće reči australijskog doktora: Jedan pogrešan korak i GOTOVO!
Foto: Martin KEEP / AFP / Profimedia

POVREDA NIJE PROŠLOST

ŠOKANTNO UPOZORENJE - NOVAK JE NA KORAK OD POVLAČENJA! Zabrinjavajuće reči australijskog doktora: Jedan pogrešan korak i GOTOVO!

Tenis -

Ekspert za sportsku medicinu, Australijanac Piter Larkins, govorio je o povredi srpskog tenisera Novaka Đokovića.

Srpskog asa još od polufinala turnira u Adelejdu ozbiljno muči povreda zadnje lože. Imao je Novak ozbiljnih problema tokom turnira, u par navrata bio je prinuđen da zatraži lekarsku pomoć na terenu kako bi uspeo da završi meč i delovalo je da bi u svakom momentu mogao da se povuče sa turnira.

U osmini finala Novak je delovao mnogo bolje na terenu, dobro se kretao i na njegovom licu nije bilo bolnih grimasa. Međutim, uprkos optimističnim prognozama Novaka po pitanju povrede, Larkins upozorava da ga jedan pogrešan potez deli od povlačenja sa turnira.

"Samo jedan neoprezan potez ili pogrešan korak predstavljaju veliki rizik za Đokovića pošto nije potpuno izlečen. Postoji zato veliki rizik u narednim mečevima, zbog sitnice bi mogao da se povuče sa turnira, osim ako je u pitanju finale gde bi se sigurno borio do krajnjih granica", rekao je Larkins u emisiji sa legendom australijskog tenisa Petom Kešom.

Podsetimo, Novak od 9.30 igra protiv Andreja Rubljova meč četvrtfinala Otvorenog prvenstva Australije.

Kurir sport/Theage.com

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track