NOVAK POSLE RAZARANJA RUBLJOVA: Ne mogu da budem zadovoljniji! Sve MAŠINE sam isprobao kako bih razradio nogu (VIDEO)
Foto: JAMES ROSS

AUSTRALIJAN OPEN

NOVAK POSLE RAZARANJA RUBLJOVA: Ne mogu da budem zadovoljniji! Sve MAŠINE sam isprobao kako bih razradio nogu (VIDEO)

Tenis -

Njabolji srpski teniser Novak Đoković razbio je Andreja Rubljova u meču četvtfinala Australijan opena i zakazao polufinalni duel sa Tomijem Polom.

"Ne mogu da budem zadovoljniji", rekao je Nole posle meča tokom kojeg je duvao jak vetar.

"Imao sam jak vetar u leđa. Gledaoci nisu mogli da vide to, ali bilo je baš teško... Podbacivanje loptice, servis... Rezulatat ne govori o relanosti ovog meča, Rubljov je sjajan igrač, jedan od najboljih na Turu. Imao je na momente sjajne udarce, ali zaigrao sma svoj najbolji tenis i zbog toga sam najzadovoljniji. Rekao bih da je ovo drugi meč godine po kvalitetu koji sam odigrao, volim ove uslove i stadion, ovo je specijalno za mene", poručio je Novak.

Nole
foto: AP Photo/Ng Han Guan

"Sve mašine sam isprobao kako bih razradio nogu. Sa telom u ovakvim uslovima u kojima se treba prilagoditi nadam se da ću doći i do 10. finala u Melburnu", kaže Đoković.

Za prolazak u finale Đoković će u petak igrati protiv Amerikanca Tomija Pola, koji je u četvrtfinalu pobedio svog sunarodnika Bena Šeltona sa 3:1.

"Prvi put je u polufinalu GS i igra strašan tenis. Moram psihološki da se pripremim i onda ću imati dobru šansu da prođem. Upoznali smo se u svlačionici. On nema mnogo toga da izgubi, prvi put je u polufinalu grend slem, igrao je sjajnih zadnjih 12, 18 meseci, ima sjajnog trenera, znam ga, već neko vreme je na turu", poručio je devetostruki osvajač Australijan opena.

"Moram da pomenem Miljana Amanović. Prošao je pakao sa mnom poslednjih 10 dana, sa mnom je od jutra do mraka i zaslužuje da ga pohvalim. Hvala mu zaista", rekao je Nole.

Polufinale Austalijan opena na programu je u petak. Za rivala u polufinalu srpski teniser ima trenutno 35. igrača sveta Amerikanca Tomija Pola.

U prvom polufinalu igraju četvrti teniser sveta Grk Stefanos Cicipas i 18. nosilac Rus Karen Hačanov.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track