Servis greška za predugu pripremu prvog udarca

Promene teniskih pravila

Servis greška za predugu pripremu prvog udarca

Tenis -
Teniski vlastodršci smatraju da pojedini teniseri suviše prekoračuju vreme za servis i da recimo na primeru Novaka Đokovića i Rafaela Nadala, dosadašnje sankcije u vidu opomene, a zatim i kaznenog poena, nisu bile delotvorne

Čelnici ATP-a razmišljaju da uvedu određene novine u teniska pravila, a one predviđaju ukidanje neca prilikom servisa i skraćenje vremena prilikom pripreme početnog udarca.

Teniski vlastodršci smatraju da pojedini teniseri suviše prekoračuju vreme za servis i da recimo na primeru Novaka Đokovića i Rafaela Nadala, dosadašnje sankcije u vidu opomene, a zatim i kaznenog poena, nisu bile delotvorne. Zato je sada ideja da se prekoračenje vremena kažnjava servis greškom tenisera koji za 25 sekundi ne izvede početni udarac.

"Mnogo smo razgovarali o vremenu koje prođe između dva poena. Verujemo da će ova promena omogućiti sudijama da doslednije primenjuju to pravilo", rekao je izvršni direktor ATP, Bred Drui.

Druga promena odnosi se na ukidanje "neca", odnosno ako loptica zakači mrežu prilikom servisa, igra se nastavlja i to pravilo biće testirano u prva tri meseca 2013. godine na Čelendžerima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track