SRBI I GRCI ZAJEDNO ČEKAJU FINALE: Prelepe scene ispred Rod Lejver Arene! Đoković i Cicipas će imati veliku podršku u finalu!
Foto: Kurir sport/Vuk Brajović

AUSTRALIJAN OPEN

SRBI I GRCI ZAJEDNO ČEKAJU FINALE: Prelepe scene ispred Rod Lejver Arene! Đoković i Cicipas će imati veliku podršku u finalu!

Tenis -

Iz Melburna za Kurir - Vuk Brajović

U inat svim malicioznim pedantima koji su upozorili na „eventualne ekcese“ među navijačima pred večerašnje finale Australijan Opena Đoković – Cicipas, atmosfera isped Rod Lejver Arene je retko kada bila – prijatnija.

U velikom broju slučajeva čak i zajedno – srpski i grčki navijači daju pozitivnu notu ovom sportskom mega – događaju, a kako otkrivamo – veliki broj njih je došao iz drugih gradova Australije.

Zoran Golub (rođeni Sisčanin), Bogdan Vujičić (Brčko) i Miladin Milić (Banjaluka) došli su iz Sidneja – i ukupno imaju 4 posete Australijan Openu između sebe. Postali su pravi hit među posetiocima – jer su se pojavili u krunama srpskih kraljeva – a prošle godine su u Sidneju na tamošnjim demonstracijama pružili podršku našem asu – o čemu se nije puno pričalo. „Novak izgleda fantastično, nikad stabilniji“, oduševljeni su zemljaci – i posebno obradovani informacijom da je Novak skinuo bandaž sa leve noge. „6:3 6:4 6:2“ iz topa odgovara „kralj“ Zoran kada smo upitali za predviđanje rezultata – dok su se Bogdan i Miladin „smilovali“ na Cicipasa – davši mu jedan set.

Zoran, Bogdan i Miladin
Zoran, Bogdan i Miladinfoto: Kurir sport/Vuk Brajović

Ubrzo zatim – stižemo i do veće grupe ogrnute u plavo-bele zastave. „Jesmo li još uvek braća?“ pitamo „korifeja“ ove grupe Cicipasovih navijača Jorgosa Cigaropulosa – na šta stiže šaljiv odgovor : „Samo pre i posle meča!“ Među njima su svi kumovi, u treći najveći grčki grad na svetu su došli iz Sidneja – a Sotiris je potegao čak iz Amerike da bude sa svojima za ovu sjajnu priliku. Tu su i Luis, Konstantinos, Ilijas, Nikolas, Dimitris i Aleksis – i većina njih je po prvi put na Australijan Openu.

Zadovoljni su kako se Stefanos kretao ka finalu, postepeno ulazio u ritam – i danas ga čeka najveći test protiv „najboljeg igrača na svetu“ – kako kažu. „Bio je odličan na Rolan Garosu, ali je Novak pokazao klasu i mentalnu čvrstinu“, sećaju se sagovornici, ali u prognozama listom najavljuju pobedu svog ljubimca.

Australijan open, Navijači, Novak Đoković, Stefanos Cicipas
foto: Kurir sport/Vuk Brajović

Zanimljivo – ni jedan od njih nije rekao da će Novak izgubiti sa 3:0, već su skoro svi naveli 3:2 za Cicipasa kao konačni rezultat – sa iskrenim izrazom lica koji je jasno sugerisao da će ostvarenje tog cilja biti veoma teško. A kad smo im, na rastanku – ponovo postavili pitanje – hoćemo li biti braća posle ovog meča, uglas odgovaraju – Srbi i Grci, pravoslavna braća uvek!

Po prvi put na Australijan Openu srećemo grupu naših navijača iz dalekog Perta, najvećeg grada na zapadnoj obali Australije. Na pitanje da li su prošle godine bili u Melburnu na Australijan Openu (ako su eventualno bili kupili karte unapred) i da li su učestvovali na protestima – mudro kažu da su oni ovde samo zbog tenisa, podučeni zbivanjima iz „afere zastava“ od pre nekoliko dana, koja se još uvek nije stišala u domaćim medijima.

Australijan open, Navijači, Novak Đoković, Stefanos Cicipas
foto: Kurir sport/Vuk Brajović

Miro Borak, Aleksandar Borak, Aco Borak, Goran Daničić i Zaharije Babac su „starosedeoci“ na AO – u svojoj petoj poseti turniru, a inače i igraju tenis – obučeni većinom u najnoviju kolekciju Novakove garderobe.I oni nisu bili mnogo više izdašni kada je Cicipas u pitanju – među sobom mu davši ukupno 2 osvojena seta. Ljudi znaju, igraju tenis – a vratiće se ovde i naredne godine, u želji da se ovo finale reprizira.

Davorka, Miloš, Miki i Jasmina su – iz Beograda, i nigde drugde ne bi bili radije sada na svetu nego u Melburn Parku. „Tražili smo karte i pre nego što je bilo potvrđeno da će Novaku dati da učestvuje,“ kaže nam Miki. „Novak nas neće izneveriti, sigurni smo!“ Prognozirati rezultat je bilo suvišno, jer pogađate šta su rekli....

Daborka, Miloš, Miki i Jasmina
Daborka, Miloš, Miki i Jasminafoto: Kurir sport/Vuk Brajović

Sa ovakvom publikom, sport je već pobedio – i spremite se da uživate za koji minut u istorijskom meču iz Melburna!

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track