PLAČI RAFA PLAČI, NOVAK JE NAJJAČI! Tužan dan za Nadala i Federera: Đoković stigao Španca, dok je Švajcarcu odmakao MILJAMA!
Foto: EPA/Andy Rain, Yan Lerval / Avalon / Profimedia

najbolji ikada

PLAČI RAFA PLAČI, NOVAK JE NAJJAČI! Tužan dan za Nadala i Federera: Đoković stigao Španca, dok je Švajcarcu odmakao MILJAMA!

Tenis -

Novak Đoković je napravio ključni korak ka zvanju najboljeg u istoriji!

Posle 10. krune u Australiji ostavio je daleko iza sebe Rodžera Federera, pa više ne može ni da se vodi polemika ko je bolji Novak ili Rodžere...

Naravno, ne računamo one koji gledaju estetiku, ali oni neka nastave da se bave estetikom, mi se bavimo tenisom. Dobro je poznato da uvek u sportskim mečevima pobeđuje estetki bolji igrač, tim... Kakve teške budalaštine!

VEČNA LISTA GREN SLEMOVA - ključni parametar za najboljeg u istoriji

Novak Đoković - 22

Rafale Nadal - 22

Rodžer Federer - 20

Dakle, Rodžer je daleko iza, a što se Nadala tiče on se od danas nalazi takođe iza Novaka! Na listi osvojenih gren slemova Đoković je izjednačen sa Nadalom (22), ali u većini ostalih parametara koji idu posle gren slemova, Novak je bolji.

Govorimo o nedeljama na prvom mestu, Mastersima, međusobnom skoru. Novak je po svemu ispred Nadala!

Priliku za konačnim nokautom i zvaničnom potvrdom na zvanju najbolji u istoriji Nole će imati već za tačno četiri meseca u Parizu. I to na terenu najvećeg rivala.

Rolan Garos je velika šansa da se na impresivan način i zvanično dođe do dostignuća kakvo istorija tenisa ne pamti.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track