NADAL SE POMIRIO SA ISTINOM! Odao priznanje Novaku i otkrio TAJNU surove dominacije Srbina: Zbog ove TRI STVARI Nole je najbolji!
Foto: AP/Frank Franklin Ii, EPA/Yoan Valat

PROMENIO PLOČU

NADAL SE POMIRIO SA ISTINOM! Odao priznanje Novaku i otkrio TAJNU surove dominacije Srbina: Zbog ove TRI STVARI Nole je najbolji!

Tenis -

Tajna Đokovićevog uspeha uopšte nije tajna - smatra Toni Nadal.

Toni Nadal, bivši trener i stric španskog tenisera Rafaela Nadala, konačno je odao priznanje Novaku Đokoviću.

U svojoj kolumni za "El Pais" Toni je istakao da je Novak najbolji igrač sveta jer je njegova igra najkompletnija.

Podsetimo, 35-godišnji srpski as je u Melburnu osvojio svoju rekordnu 10. titulu, stigao do 22. Grend slem trofeja čime se izjednačio za Rafaelom Nadalom na vrhu večne liste i vratio se na prvo mesto na svetskoj rang listi.

Rafael Nadal, Toni Nadal
foto: Profimedia

Toni Nadal smatra da tri ključne stvari izdvajaju Novaka od ostalih.

1. Đoković je najkompletniji igrač na ATP turu i ta širina mu omogućava da se lako prilagodi svim rivalima.

2. Novak je žestok borac koji se bori do iznemoglosti i nikada ne popušta protivniku.

3. Neverovatno je posvećen. Želja da stalno napreduje dovela je do toga da usavršava svoju igru u srednjim 30-im kada se mnogi u njegovim godinama gase.

"Njegova igra je nesumnjivo najkompletnija, što mu omogućava da igra ofanzivno i defanzivno. On je odlučan i bori se do iznemoglosti, a poseduje i neverovatnu mirnoću u momentima kada je tenzija na vrhuncu", istakao je Nadal.

Nadal je impresoniran Novakovom željom za napretkom.

"On ima abiciju i želju da nastavi da se usavršava. Dokaz za to je njegov servis, koji je u poslednje vreme usavršen. Atinjanin je u prvom setu želeo da igra precizno protiv Novaka, jedan na jedan, brzim i agresivnim udarcima, stalno menjajući pravac. Ali njega je i dalje nemoguće pobediti, osim ako niste Rodžer Federer", priznao je Toni.

Na kraju je odao priznanje Novaku.

"To što Novak i dalje radi je zadivljujuće. Petnaest godina posle prvog trofeja u Melburnu, osvojio je 10. i to na impresivnom teniskom nivou, koji zadivljuje sve u svetu tenisa", zaključio je Španac.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track