PO SVAKU CENU JE POKUŠAO DA BUDE KAO ĐOKOVIĆ! Gledao je ISTORIJSKU pobedu Novaka nad Nadalom, pa odlučio da KOPIRA Srbina
Foto: EPA/Joe Castro

UZOR

PO SVAKU CENU JE POKUŠAO DA BUDE KAO ĐOKOVIĆ! Gledao je ISTORIJSKU pobedu Novaka nad Nadalom, pa odlučio da KOPIRA Srbina

Tenis -

Mnogi mladi teniseri na početku svog puta u belom sportu maštaju da budu kao najbolji, ali ovaj mladić je otišao korak dalje.

U relativno kratkom periodu, kanadski tenis nam je dao nekoliko sjajnih tenisera kao što su Miloš Raonić, Vasek Pospišil, Denis Šapovalov i Feliks Ože-Alijasim.

Kako je Raonić završio profesionalnu karijeru, trenutno četvrti po rangu kanadski teniser je Gabrijel Dijalo.

On je zapravo najbolje rangirani Kanađanin izvan prvih 100 na ATP listi, a nedavno je izjavom u intervjuu za sajt ATP tura skrenuo pažnju na sebe.

Gabrijel Dijalo
foto: EPA/Biel Alino

On je otkrio da ga je u tenisu posebno motivisao duel Novaka Đokovića i Rafaela Nadala u finalu Australijan opena 2012. godine kada je srpski teniser pobedio nakon pet časova i 53 minuta igre, što je i danas najduže finale grend slema.

"Sećam se da sam gledao Novaka i Rafu 2012. mnogo puta. Ne znam da li sam gledao uživo, ali hajlajte jesam. Bilo je zabavno. Publika, noćna sesija, skoro šest sati tenisa. Kupio sam Novakovu opremu, igrao sa njegovim reketom, pokušavao da igram kao on", rekao je Dijalo.

Novak Đoković
foto: EPA/LUKAS COCH

Dijalo ima 21 godinu i trenutno uglavnom igra na čelendžerima, a očekuje se da u narednom periodu napravi veliki iskorak. Sada je 211. teniser na ATP listi.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track