ŠTA JEDE NOVAK ĐOKOVIĆ? Ova kuvarica vodi računa o ishrani srpskog asa - upoznali su se na NEVEROVATAN način, a njena priča je HIT
Foto: EPA James Ross, Printscreen/YouTube

ona vodi računa o novakovoj ishrani

ŠTA JEDE NOVAK ĐOKOVIĆ? Ova kuvarica vodi računa o ishrani srpskog asa - upoznali su se na NEVEROVATAN način, a njena priča je HIT

Tenis -

Ljubica Komlenić je bez konkurencije jedna od najuspešnijih kuvarica sa ovih prostora, a njena priča je vrlo interesantna.

- Sa 19 godina sam otišla u Italiju sa jednim koferom u ruci i napravila sam karijeru. Sada sam jedina žena u svetu svetskih kulinarskih sudija sa maksimalnom licencom kategorije A i sudim nacionalnim timovima na svetskim takmičenjima gde ima 200 Mišlen šefova od jedne do tri zvezdice koje obučavam u tehnici kulinarstva u kojoj sam specijalizovana. To kažem jer već 12 godina kuvamo i sa ultrazvukom, odnosno tehnikom ultrazvuka - rekla je Ljubica u emisiji "Kec na jedanaest" na K1 televiziji.

Dobro je poznato da Ljubica vodi računa o ishrani Novaka Đokovića, za kojeg ima samo reči hvale.

- Novak je pre svega prijatelj i sve što sam uradila za njega je prijateljski. Upoznali smo se u Italiji. Moje ime i prezime je pisalo na jakni i tu su me prepoznali njegovi roditelji i on. Tako smo se spojili. Posle dva meseca smo počeli da sarađujemo. Nole je predivna osoba - ističe Ljubica.

Poznata kuvarica je potom detaljnije pričala o Novakovoj ishrani.

"Nije zdravo jesti bez glutena, ako nemate problem, zato što testo bez glutena sadrži skrob i bilo koja priprema bez glutena, ako neko ne zna ili nije školovan, nije preporučljiva. Obično uzmu skrob da spoje krompir da naprave vegan hamburger. Okrenu jednom, dvaput, i taj skrob ostane živ. Skrob se u našem organizmu pretvara u običan šećer i dovodi do problema. Zbog takvih stvari bi trebalo da se uči. Kuhinja je nauka, tematika, fizika, hemija, i potrebna je disciplina. Glavni sastojak svega je ljubav. Kada je reč o Novakovoj ishrani, ona je sasvim okej, jer on unosi dovoljno proteina, soli, vitamina, minerala, kompletnih nutrijenata koji su mu potrebni i to na zdrav način. Ako jedemo meso koje je prženo na 200 stepeni pet sati u rerni, kako bi se napravila dobra hrskavica i ona masnoća izgori sva, pretvori se u negativan holesterol. Na taj način uništimo sav protein. Ne kažem da ne treba nekada pojesti jagnjetinu, prasetinu, ćevape, pljeskavice... Imamo dobru hranu u Srbiji koja ima neverovatan ukus ali moramo da je preokrenemo na novu tehniku kulinarstva, da zadržimo ukus, a da je napravimo zdravijom."

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track