NEPRAVDA, ILI OČEKIVANO?! Nadal kandidat za Laureus, a na Đokovića ZABORAVILI? Novak izostavljen sa spiska najboljih sportista
Foto: Reuters

BEZ NAJBOLJEG TENISERA

NEPRAVDA, ILI OČEKIVANO?! Nadal kandidat za Laureus, a na Đokovića ZABORAVILI? Novak izostavljen sa spiska najboljih sportista

Tenis -

Srpski teniser, Novak Đoković, izostavljen je sa spiska kandidata za osvajanje nagrade Lauereus za najboljeg sportistu 2022. godine.

Više od hiljadu novinara iz celog sveta je izabralo šestoro sportista, a među njima nema Novaka koji je četiri puta osvajao ovaj trofej.

Među kandidatima se nalazi Rafael Nadal koji je prethodne sezone osvojio četiri titule uključujući Australijan open i Rolan Garos. Španac je najbolji bio i na turniru iz serije 500 u Akapulku, kao i na turniru iz serije 250 u Melburnu.

Sa druge strane, Đoković je, posle haosa u Australiji propustio još neke velike turnire. Ukupno je osvojio pet titula, od kojih se svakako ističe Vimbldon. Pored toga Srbin je osvojio masters u Rimu, Završni masters u Torinu, kao i turnire iz serije 500 u Astani i 250 u Tel Avivu.

Bez obzira na činjenicu da je zbog zabrane ulaska u pojedine države propustio veliki broj turnira, Đoković je u 2022. godini uz Karlosa Alkaraza osvojio najveći broj turnira.

Svi kandidati za Lauereus nagradu za najboljeg sportistu:

1. Rafael Nadal (Španija, tenis)

2. Lionel Mesi (Argentina, fudbal)

3. Stef Kari (SAD, košarka)

4. Kejti Ledecki (SAD, plivanje)

5. Sindi Meklafin (SAD, atletika)

6. Armand Duplantis (Švedska, atletika)

Đoković je Laureus nagradu za najboljeg sportistu osvajao 2012, 2015, 2016. i 2019. godine.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track