BILA JE NAJLEPŠA TENISERKA NA SVETU: Izlazila je sa Donaldom Trampom, princom od Monaka, a danas sumnjaju da je LEZBIJKA!
Foto: Printscreen/Instagram, Printscreen/Twitter

zanosna argentinka

BILA JE NAJLEPŠA TENISERKA NA SVETU: Izlazila je sa Donaldom Trampom, princom od Monaka, a danas sumnjaju da je LEZBIJKA!

Tenis -

Mladi španski teniser Karlos Alkaraz bio je oduševljen što se na njegovom meču u Buenos Airesu pojavila nekada poznata teniserka Gabrijela Sabatini.

Gabrijela Sabatini
foto: ROB PRANGE / AFP / Profimedia

Posle nekoliko decenija čuvena Argentinka izašla je iz anonimnosti. Gabrijela Sabatini (52) krajem prošlog veka bila je seks simbol u svetu tenisa. Devojka koja je pojavom i lepotom plenila pažnju javnosti.

Bila je jedna od vodećih teniserki u kasnim 1980-im i ranim 1990-im, u eri Kris Evert, Martine Navratilove, a potom Monike Seleš, Štefi Graf i Aranče Sančez. Osvojila je mnoge WTA titule, ukupno 27, uključujući i grendslem trofej na US openu 1990. godine. Sa 26 godina povukla se sa velike scene i nastavila karijeru u biznis sektoru. Ostvarila je veliki profit sa nekoliko linija parfema.

Gabrijela Sabatini rođena je 16. maja 1970. godine u Buenos Airesu, u Argentini. Roditelji Osvaldo Sabatini i Beatriz Garofalo Sabatini posvetili su se njoj i njenom starijem bratu Osvaldu junioru. Njen otac bio je direktor Dženeral Motorsa za Argentinu, tako da nije imala problema sa besparicom, kao većina Argentinaca.

Od šeste godine Gabrijela je pokazivala veliku strast prema tenisu. Svoj prvi turnir osvojila je sa osam godina. U 13. godini stekla je slavu, pošto je 1983. postala najmlađa teniserka koja je osvojila prestižni turnir za mlade "Orandž boul" u Majamiju, na Floridi.

Bila je veoma stidljivo dete. Igrala je sjajan tenis, ali je zbog nervoze gubila mnogo mečeva. Ipak, odlučnost i strast vodili su je ka uspehu. Kasnije je otkrila da je izgubila dosta finala, ukupno 28, kako bi izbegla da govori pred masom ljudi, jer se plašila da to neće umeti. Pet puta je gubila u polufinalu Australijen opena i Rolan Garosa i jedno finale Vimbldona. Ima i srebro sa Olimpijskih igara u Seulu 1988.

Tokom karijere Gabrijela Sabatini zaradila je 8.700.000 dolara samo od turnira. Nekada je zarađivala pristojnu zaradu od igračke karijere. Ta zarada bila je dva do tri puta veća, ako se zna da je bila zaštitno lice nekoliko poznatih brendova.

Gabrijela Sabatini trenutno živi na relaciji Buenos Aireas - Majami, mada više vremena provodi u svojoj vili na Floridi. Zarađuje i od društvenih mreža, jer je na Instagramu prati više od 100.000 ljudi.

Lepa Argentinka se nikada nije udavala, iako je bila u vezi sa mnogim muškarcima. Teniski svet je brujao o njenoj ljubavi sa kolegom Giljermom Perezom Roldanom, međutim ta veza nije dugo potrajala.

Gabrijela Sabatini
foto: Printskrin

Godine 1988. godine, princ Albert od Monaka bacio je oko na Gabrijelu i na kraju uspeo da je smuva. Međutim, iako su mediji navijali, lepa Argentinka nije ponela titulu princeze i prezime Grimaldi. Godinu dana kasnije, 1989. zanosna Gabi se našla u naručju Donalda Trampa. Bivši predsednik SAD tada je bio čuveni biznismen i poznati plejboj. Nažalost, ta veza je trajala samo nekoliko meseci.

Godine 1992. Sabatinijeva je bila devojka pevača Rikija Martina. Tih pet meseci opisala je kao kao "najluđu ljubavi" u svom životu. Za nju su svetski mediji pisali i da je bila u ljubavi sa glumcem Mikijem Rurkom, argentinskim TV voditeljom Leom Monterom, francuskim teniserom Anrijem Lekontom, američkim pevačem Majklom Boltonom...

Te razuzdane godine i nesrećne ljubavi uticale su na Gabrijelu Sabatini i njen život. To bi mogli biti razlozi zbog kojih je do danas ostala neudata. danas Gabrijela javno govori da više ne želi da ima dečka, ili muža.

U medijima se šuška da je postala lezbijka. Sabatini je mnogo puta viđana sa raznim devojkama u javnosti, a takve fotke plasira i na svojim profilima na društvenim mrežama. Viđana je na odmorima kako uživa sa devojkama. Takođe se pričalo da je u vezi sa svojom prijateljicom po imenu Lujan Grisolia. Međutim, Gabrijela nikada javno nije pričala o tome.

Gabrijela Sabatini sarađuje sa nekoliko organizacija kako bi pomagala deci i ljudima u siromašnim zemljama širom planete. Takođe je uključena u kampanje za UNESCO, UNICEF i Specijalnu olimpijadu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track