NEVEROVATNE REČI ĐOKOVIĆEVOG VELIKOG RIVALA! Pomenuo Nadala i Federera, ali Novak je poseban: KAO VANZEMALJAC JE - impresivno!
Foto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

ODUŠEVLJEN

NEVEROVATNE REČI ĐOKOVIĆEVOG VELIKOG RIVALA! Pomenuo Nadala i Federera, ali Novak je poseban: KAO VANZEMALJAC JE - impresivno!

Tenis -

Nakon furioznog starta sezone, 12 pobeda u isto toliko mečeva i dve titule osvojene u Australiji, o Novaku Đokoviću se govori u superlativima.

O srpskom teniseru je govorio Mateo Beretini koji je na specifičan način pohvalio rivala na terenu.

Beretini je u finišu prošle sezone ispao iz Top 10 i trenutno je 24. na ATP listi, a sa Novakom je vodio velike bitke u važnim mečevima. Sva četiri puta kada su se sreli Đoković je pobedio Italijana, ali osim 2019. godine na Završnom mastersu u Londonu, srpski teniser nije imao lak posao.

Sastajali su se 2021. godine tri puta, u četvrtfinalu Rolan Garosa i Ju Es opena, kao i u finalu Vimbldona.

Beretini je na Australijan openu poražen u prvom kolu u neverovatnom meču protiv Endija Mareja koji je trajao pet setova i gotovo pet sati, a nakon toga je gledao nadmoć Đokovića.

"Impresivno je videti Đokovićevu motivaciju posle svega što je uradio i način na koji kontroliše i upravlja svojim telom. On je nešto poput vanzemaljca. I Nadal i Federer su, ali Novak je taj čije su karakteristike možda najdalje od mene i zato ga gledam na ovaj način", rekao je Beretini koji je dodao da Nadal ima neverovatnu energiju, dok je Federera označio kao elegantnog tenisera koji u svakom trenutku ima odgovarajuće reči.

Novak Đoković je, inače, zakazao konferenciju za medije na kojoj će govoriti o stvarima koje zanimaju navijače i javnost širom sveta.

Na njoj bi trebalo da bude reči o povredi sa kojom se mučio tokom Australijan opena, ali i o planovima za nastavak sezone.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track